Zavirite u Tysonovo carstvo kanabisa: Napravio je poslovni potez života

Iron Mike napravio pravi biznis

Zavirite u Tysonovo carstvo kanabisa: Napravio je poslovni potez života

Midhat Šljivak

Kada nekome spomenete boks nema dileme da će svi uz Muhammada Allija prvo pomisliti na ime Mike Tyson.

Legendarni Iron Mike je apslutna ikona ovog sporta, te je mnogima bio omiljen usprkos svim problemima koje je stvarao van ringa tokom karijere.

Odavno je međutim Mike potpuno miran, a život je sada posvetio proizvodni medicinskog kanabisa, kojim se bavi od 2016. godine.

Tyson u Californiji ima vlastitu farmu na kojoj uzgaja kanabis, te razne proizvode od ove biljke koja je sasvim legalna u ovoj saveznoj državi.

Ovaj posao mu donosi i sasvim dobru zaradu. Prema nekim procjenama Tyson na mjesečnom nivou zarađuje između 500.000 i milion dolara, a on je uvjeren da CBD ulje koje proizvodi regeneriše tijelo.

"Borio sam se više od 20 godina i tijelo mi je pokidano. Imao sam dvije operacije i nakon njih sam koristio marihuanu. Ona bi otklonila svu bol, koju lijekovi koje su mi ljekari davali nisu djelovali", rekao je Tyson.

Njegovo carstvo kanabisa prostire se na više od 1600 kvadrata i nema dilme da je Iron Mike ovog puta napravio poslovni potez života.

Top Komentari

Arnel925
Jedan od najbolji boksera ikad ikona. Ali kao čovjek blentavi retard
4 5
Svojprisebi
Joj davaj loma
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi