Završen sastanak: Svi klubovi Serije A zauzeli isti stav

Vlada će sada odlučiti

Završen sastanak: Svi klubovi Serije A zauzeli isti stav

E. Škorić

Skupština lige sastala se videokonferencijom i potvrdila, ako vlada to dozvoli, spremnost svih 20 timova da završe sezonu 2019/2020.

Zbog pandemije koronavirusa više od mjeseca dana lopta se ne kotrlja ni u Italiji, ali klubovi su najzad održali sastanak i svi su jasnog stava - da se prvenstvo nastavi.

Na današnjem sastanku timova putem videlinka predstavnici njih 20 složilo se da je najbolje da se prvenstvo odigra do kraja, mada su ranije dva-tri kluba bila protiv, poput Brescije, Sampdorije ili Torina.

Ukoliko vlada da svoj pristanak, a u potpunosti u skladu s pravilima zaštite zdravlja i sigurnosti, sezona 2019/20 odigrat će se do kraja, što je uostalom najpravednije i što je želja ljudi širom svijeta, ne samo Italijana.

„Skupština Serije A održala se jutros i jednoglasnim glasanjem svih 20 klubova na videokonferenciji potvrdila je namjeru okončanja sezone 2019-20. Ako vlada to dopusti i u potpunosti se pridržava pravila zaštitu zdravlja i sigurnosti", navodi se u saopštenju lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Nastavak sportske aktivnosti u takozvanoj drugoj fazi, kao što je već naglašeno u prošlosti, odvijat će se u skladu s naznakama FIFA-e i UEFA-e, odlukama FIGC-a, kao i u skladu s medicinskim protokolima kako bi zaštitili igrače i osoblje", objavili su.

Vlada Italije imat će posljednju riječ, a ukoliko se da zeleno svjetlo za ponovno igranje utakmica, naravno neće biti publike, a plan je da se do kraja maja nastavi prvenstvo.

Top Komentari

Saad
Glupani 8 klubova je protiv,nepismeni ste!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi