Počinje još jedna liga u Evropi: Nema pljuvanja i istresanja nosa

Počinje još jedna liga u Evropi: Nema pljuvanja i istresanja nosa

Edmir Škorić

Nogomet na Farskim otocima vraća se sljedeći mjesec uz određene mjere sigurnosti kako bi se zaštitili nogometaši.

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), na Farskim otocima nije bilo zabilježenih smrtnih slučajeva, a svega je 185 ljudi testirano pozitivno na koronavirus.

Shodno tome, u ovoj zemlji donijeli su odluku da se vrate normalnim životnim aktivnostima, a 9. maja počet će prvenstvo čiji je početak bio zakazan još prije skoro dva mjeseca.

Igrači će ponovo na teren, nakon što su pauzirali skoro pola godine, ali zabranjeno je da pljuju ili da istresaju nos, naravno i bez ikakvog dodira i rukovanja, dok će se lopta prije svakog meča dezinficirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako možda imaju mogućnost da otvore stadione, odlučili su da se utakmice ipak igraju iza zatvorenih vrata. No, tamo je ionako ipak više ovaca (80.000) nego stanovnika (50.000)...

Prošla sezona na Farskim otocima završena je krajem oktobra, a nova je trebala da počne još prije dva mjeseca, ali zbog pandemije koronavirusa počet će tek 9. maja. Titulu brani Klasvik, koji je prošle sezone sa 66 bodova završio ispred B36 Torshavna i Runavika.

Top Komentari

pitaristok
Ko je ikad igrao lopte u ikakvoj ligi znaci nema sanse da ne pljune nijednom....za nos mozda i ne mora al vala pljunut moras makar umro...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi