UEFA neće mijenjati sistem kvalifikacija za Ligu prvaka!

Dobra vijest i za bh. predstavnika

UEFA neće mijenjati sistem kvalifikacija za Ligu prvaka!

Edmir Škorić
Teme:

Istina, bio je to jedan od prijedloga, ali UEFA je odbila da mijenja sistem kvalifikacija za Ligu prvaka.

Britanski The Times je danas donio priču, svojevrsnu prognozu, da bi UEFA mogla "skratiti" ili čak potpuno ukinuti kvalifikacije za svoja klupska takmičenja.

Bilo je scenarija prema kojem bi Bosna i Hercegovina ostala bez predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, bez obzira na to hoće li se Premijer liga odigrati ili prekinuti zbog pandemije koronavirusa.

Srećom, to neće biti slučaj. UEFA je odlučila da zadrži postojeći sistem kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka, pa će svi klubovi kao i ranije dobiti šansu da ostvare važne rezultate i pritom, što je za bh. klubove često i ključno, kroz pretkola Lige prvaka zarade određeni novac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA nikada nije razmatrala mogućnost da onemogući nacionalnim prvacima njihovog istinskog prava da pokušaju ostvariti kvalifikaciju u grupnu fazu Lige prvaka. UEFA želi pojasniti da trenutno jednostavno prati razvoj situacije i svaki potencijalni utjecaj na format kvalifikacijskih krugova za klupska takmičenja sljedeće godine.Do danas nisu razvijene posebne mogućnosti za format kvalifikacija za evropska klupska takmičenja", navodi se u saopštenju krovne kuće evropskog nogometa.

Top Komentari

kokoalo
Novi prvak je sa Koševa
11 7
papagaj
Nekad UDBA sad korona
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi