U Burnleyju zgroženi avionom koji je letio iznad Etihada s porukom "White Lives Matter Burnley"

Poručili da nemaju nikakve veze s tim

U Burnleyju zgroženi avionom koji je letio iznad Etihada s porukom "White Lives Matter Burnley"

E. Čaušević

Manchester City je sinoć na svom terenu deklasirao Burnley sa 5:0, ali meč je obilježio avion s porukom koji je letio iznad Etihada pred početak utakmice.

Grupa navijača Burnleyja odlučila je iznajmiti avion kako bi na taj način pokazali transparent koji su spremili. Dok su igrači bili na koljenima kako bi dali podršku protestima "Black Lives Matter" iznad njih je letio avion s porukom.

Kamere su uspjele snimiti transparent koji je bio zakačen za ovaj avion, a mnogi su bili zgroženi jer je na njemu pisalo "White Lives Matter. Burnley". To je bila jasna poruka navijača Burnleyja koju su mnogi odmah osudili.

Nakon utakmice zgroženi su bili i čelnici ovog kluba koji su odmah nakon meča izdali saopštenje. Oni su poručili da nemaju nikakve veze s tom porukom, te da ih je sramota što se to uopšte desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub će u saradnji s policijom pokušati otkriti ko je odgovoran za ono što se desilo. Naš klub nema nikakve veze s tim i želimo da to svima bude jasno. Ovo je parola koja je uvrijedila mnoge i zaista osramotila naš grad i klub. Izvinjavamo se svima zbog toga i pokušat ćemo što prije da saznamo ko stoji iza toga", poručili su iz Burnleyja.

[twitter]https://twitter.com/bbcfoot/status/1275331616328626176[/twitter]

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Šta je sporno ????
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi