Pet godina čekanja: Borac je favorit, ali Zrinjski nije tek onako 'prijetio'

Danas se nastavlja 4. kolo Premijer lige

Pet godina čekanja: Borac je favorit, ali Zrinjski nije tek onako 'prijetio'

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju još dva meča četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U jučer odigranim utakmicama favoriti su ostvarili trijumfe. Željezničar je nastavio seriju pobjeda u Tuzli protiv Slobode (2:0), istim je rezultatom Velež slomio Krupu, koja se odlično branila u Mostaru, dok je FK Tuzla City slavio s visokih 5:2 u Kaknju protiv mlade i još uvijek nedovoljno uigrane i spremne ekipe Mladosti.

Nedjelja nam donosi dva jako zanimljiva meča i sasvim sigurno duela u kojima je teško unaprijed znati ishode. To nam sugerišu i kvote u MOZZART kladionici, pa i bookmakeri vjeruju da će i u Banjaluci i u Bijeljini biti neizvjesno i napeto.

Borac jeste favorit protiv Zrinjskog na svom terenu, doduše blagi, pa je kvota na pobjedu Banjalučana ipak manja u odnosu na pobjedu Mostaraca. S obzirom na izdanja u prethodna tri kola, nije ni čudo što se u ovoj situaciji više vjeruje Borcu.

Tim Vlade Jagodića ima dvije pobjede i na Grbavici je također odigrao pristojan meč, a protiv Zrinjskog se želi pobjeda i to trener Banjalučana ne krije. U najavi utakmice je kazao:

"Nevjerovatno mi zvuči da pet godina Borac nije pobijedio klub sa stadiona Pod Bijelim brijegom. Mostarski tim je u krizi rezultata, ali nije igre. Stvaraju šanse koje ne pogađaju i sigurno imaju veoma kvalitetan tim. Vidim da nam prijete, moj mladi kolega Mladen Žižović najavljuje osvajanje tri boda, ali znaju i oni gdje dolaze. Nećemo nikom prijetiti, ali na našem terenu idemo na pobjedu, koja bi nam puno značila, jer bismo onda ostali u borbi za vrh do reprezentativne pauze. Želimo da evropski meč dočekamo u što boljem raspoloženju. U prva dva domaća duela ostvarili smo pobjede i želimo da nastavimo niz", kazao je Jagodić i dodao da u konkurenciji neće biti Aleksandra Subića, koji je još rovit.

Duel u Banjaluci propustit će bivši igrač Borca Nemanja Bilbija.

"On je, po meni, među pet najboljih igrača u ligi. Sa njim i bez njega Zrinjski je ipak druga ekipa, jer on donosi dodatni kvalitet. Međutim, Zrinjski ima veliki kvalitet i širinu u igračkom kadru, tako da nema opuštanja", istakao je Jagodić.

I gosti se nešto pitaju danas, pa žele da osvoje bodove, ali svjesni su da će biti teško.

“U prva tri kola nismo ispunili ono što smo očekivali iz niza objektivnih razloga i nepredviđenih situacija. Gostujemo Borcu koji ima nekoliko iskusnih, prekaljenih igrača. Moramo neutralisati njihov individualni kvalitet, imali su dvije ubjedljive pobjede na startu prvenstva gore, ali mi se nadamo pozitivnom rezultatu”, rekao je trener Mladen Žižović.

Zrinjski je u tri kola postigao tek jedan pogodak, Borac već devet, pa je jasno gdje "škripi" kada su Plemići u pitanju, no nadaju se da će se realizacija večeras popraviti. Ako ne, novi poraz mogao bi biti neminovan.

Nakon meča u Banjaluci, koji se igra od 17 sati, u 19 sati počet će duel Radnika i Širokog Brijega na Gradskom stadionu u Bijeljini. Tu se očekuje još neizvjesniji meč, a Široki nakon što je sjajno otvorio sezonu, pa upisao dvije pobjede i osvojio bod protiv Veleža iako je vodio 2:0, želi pobjedu na teškom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Radnik je uspio dati samo jedan gol u tri kola i osvojiti dva boda, ali sigurno je da u Bijeljini imaju svoju računicu uoči ovog duela i Slavko Petrović vjeruje da će njegovi igrači uspjeti da pobjedom krenu prema sredini tabele.

Kvote za meč u Bijeljini su primamljive u MOZZART kladionici, a možete ih pogledati OVDJE. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

balunv
Žižoviću je ova utakmica prekretnica, realno Zrinjski ima kvalitetnije igrače od Borca,ali nikada se ne zna.
2 1
Masina
A Jagodic sto je prijetio ide na grbavicu po 3 boda ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi