Kome je čuveni Ronaldo morao da bude potrčko? Tražio mi je stalno kafu i čistio sam mu kopačke
Foto - EPA

Nije imao milosti prema njemu

Kome je čuveni Ronaldo morao da bude potrčko? Tražio mi je stalno kafu i čistio sam mu kopačke

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo otkrio je kako je morao da bude potrčko čuvenom napadaču Romariju.

Ronaldo je sa 17 godina pozvan u reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine, a tamo su ga dočekala velika imena brazilskog fudbala poput Bebeta, Dunge, Romarija...

Upravo je Romario bio nemilosrdan prema Ronaldu kao tinejdžeru i ovaj je morao da ispunjava sve njegove želje.

"Romario je bio žestok prema meni. Svaka dva ili tri sata je tražio da mu donesem kafu, a nakon utakmice bi mi dao kopačke da ih očistim. Naravno, radio je to pred svima", rekao je Ronaldo.

Sve se to naravno dešavalo jer je Ronaldo bio tinejdžer. Romario je mogao da traži šta god je želio i Ronaldo iz poštovanja nije mogao da odbije.

Interesantno je da je upravo Ronaldo zamijenio Romarija u dresu PSV Eindhovena 1994. godine, a zatim i u dresu Barcelone dvije godine kasnije.

Top Komentari

jose
jes ronaldo zube sredio, samo se smješka! prije imao onaj razmak između jedinica
9 0
K79
Dobra stara škola !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti