Strašna ekipa: Kako bi mogao izgledati početni sastav Nizozemske na Bilinom polju?
Foto - EPA

Izuzetnih 11

Strašna ekipa: Kako bi mogao izgledati početni sastav Nizozemske na Bilinom polju?

Midhat Šljivak

Frank de Boer nije imao uspješan debi na klupi Nizozemske.

Legenda fudbala u ovoj zemlji zamijenio je Ronalda Koemana na klupi, ali u prvoj utakmici je poražen od Meksika rezultatom 0:1.

Ovaj meč je De Boer počeo bez klasičnog napadača. U vrhu je bio Memphis Depay, ali on je u ovoj ulozi bio poprilično bezopasan. Tek kada je ušao Luuk de Jong u nastavku i Depay je proradio, pa su stvorene određene šanse.

Pred duel na Bilinom polju De Boer će sasvim sigurno napraviti određene promjene u odnosu na duel sa Meksikom. Izvjesno je da će Luuk de Jong igrati od prve minute, a društvo će mu na krilnim pozicijama praviti Depay i Promes.

I ostatak ekipe čine itekako poznata imena, a ovako izgleda potencijalnih 11 Nizozemske u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jasper Cillessen; Nathan Ake, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Joel Veltman, Hans Hateboer; Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Georginio Wijnaldum; Quincy Promes, Luuk de Jong, Memphis Depay.

Susret BiH - Nizozemska igra se u nedjelju od 18 sati. Kvota u Mozzartu na BiH je ogromna, a opkladu za ovaj meč ostavite OVDJE.

Top Komentari

Rajvosa2019
Steta sto smo sinoc izgubili , da smo uzeli Irsku atmosfera pred Nizozemsku u zemlji , medju navijacima i futbalerima bi bila puno puno puno bolja , a ovako momentalno sve kaka / ipak se nadam boljoj igri / BiH repka se voli i kad vodi i kad gubi
12 1
Fk1921
Nemaju oni sanse protiv taktike naseg pijacara iz vrapcica.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.