Olimpik bez šanse na Koševu: Sarajevo lagano do tri boda i plus sedam na tabeli Premijer lige

Bordo tim slavio

Olimpik bez šanse na Koševu: Sarajevo lagano do tri boda i plus sedam na tabeli Premijer lige

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 15. kolu Premijer lige lagano na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijedilo gradskog rivala Olimpik rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme utakmice na Koševu nije donijelo previše lijep fudbal. Očekivano, Sarajevo je potpuno kontrolisalo igru, imalo je domaći tim nešto konkretnije pokušaje i jednom su uspjeli zatresti mrežu protivnika.

Do vodstva Bordo tim dolazi u 26. minuti. Benjamin Tatar sjajno koristi lošu reakciju Đoke Milovića i šalje loptu u mrežu golmana Olimpika za prednost od 1:0.

U nastavku prvog dijela aktuelni šampion je imao još dva pokušaja, ali Hebibović i Đokanović nisu bili precizni i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

I u nastavku je domaći tim dominirao. Fanimo je imao dobru šansu da poveća prednost na otvaranju drugog dijela, ali iz dobre situacije nije uspio pogoditi.

Ipak u 59. minuti napadač Sarajeva dolazi do gola. Lijepu i brzu akciju bh. šampiona završava Fanimo za prednost od 2:0. Asistirao je Tatar.

Do kraja meča Sarajevo lagano održava prednost. Nisu izabranici Vinka Marinovića previše jurišali i na kraju je susret okončan rezultatom 2:0.

Sa nova tri boda Sarajevo je povećalo prednost u odnosu na Željezničar i aktuelni šampion ima plus sedam nakon 15 odigranih utakmica.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sarajevo - Olimpik 2:0

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Rahmanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Šerbečić, Handžić, Tatar, Fanimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Karić, Handžić, Da Cruz, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Namjestena utakmica. Pa 40 puta su igraci Olimpika dodavali loptu igracima Sarajeva na metar udaljenosti. Nema tu greske, samo namjera.
2 20
Rajvosa2019
Rutinski + zasluzeno , sve cisto kao suza
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi