Italijanski novinar tvrdi: Erdogan je naredio da se igrači Bašakšehira ne vraćaju na teren
Foto - EPA

Uputio je hitan poziv

Italijanski novinar tvrdi: Erdogan je naredio da se igrači Bašakšehira ne vraćaju na teren

Midhat Šljivak

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan navodno je naredio igračima Bašakšehira da se ne vraćaju na teren u utakmici sa PSG-om.

Igrači turskog prvaka su otišli sa terena nakon rasističkog ispada četvrtog sudije Sebastiana Coltescua, a za njima su krenuli i domaći fudbaleri.

Fudbaleri PSG-a bili su spremni da se vrate na teren. Planirano je i da se igrači Bašakšehira vrate, ali prema tvrdnjama novinara Sky Sport Italia Alessandra Alciata, turski predsjednik to nije dozvolio.

Jedan od fudbalera Bašakšehira prišao je kolegi iz PSG-a i rekao mu je:

"Predsjednik nam je naredio da se ne vraćamo na teren".

Na kraju je ipak postignut dogovor da se utakmica nastavi u novom terminu. Bit će odigrana danas od 18:55 sati, a meč se nastavlja od 13. minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sudije su promijenjene, a UEFA će kasnije odlučivati o eventualnim kaznama za incidente koji su se desili.

Top Komentari

miki30
Pa šta i da jeste. Opet pokušajete da blatite Erdogana. A ako je stvarno on to naredio, što čisto sumnjam, onda mu svaka čast.
11 5
JointUnion87
Opet ce bagra da udari na Erdogana :))) Mozda je igrac Basaksehira mislio na predsjednika KLUBA?
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi