Drama na izborima u FS Kantona Sarajevo: Jedan glas je presudio

Malkić imao 8, Džindo i Čolpa po 9 glasova

Drama na izborima u FS Kantona Sarajevo: Jedan glas je presudio

A. Beganović

U Sarajevu je održana izborna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo na kojoj je izabran predsjednik Saveza, zatim kandidati za Izvršne odbore federalnog i državnog Saveza, te novi delegati za Skupštinu fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Za novog-starog predsjednika Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo izabran je Galib Kulovac.

Nekadašnji generalni sekretar Željezničara, Nijaz Brković, sa Hamdom Spahićem kojeg je predložio Olimpik borit će se na Skupštini Fudbalskog saveza Federacije BiH za Izvršni odbor ovog Saveza. Brković i Spahić su prošli dalje bez velike drame tokom brojanja glasova.

No, s druge strane, prilikom brojanja glasova prijedloga za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odigravala se prava drama, odnosno uzbudljivo je bilo do samog finiša.

A, na kraju su razloga za slavlje imali Fuad Čolpa, kandidat sportskih radnika Kantona Sarajevo, te Adnan Džindo, kandidat FK Željezničar, dok su kratkih rukava ostali kandidati Olimpika i Sarajeva, Adnan Budnjo i Kemal Malkić. Neslužbeno, uoči izbora veliki favorit Kemal Malkić dobio je osam glasova, dok su Džindo i Čolpa dobili po devet glasova, a Budnjo dva.

Željezničar će imati predstavnika i u Drugostepenoj komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza BiH s obzirom da je njihov kandidat Faruk Brković u ponovljenom glasanju (u prvom krugu imali isti broj glasova) pobijedio Sejfu Šehovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ispred Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo u naredne četiri godine biće Medžid Gvozden, Salih Fočo, Adnan Kandić i Mensur Peljto.

Što se tiče delegata za Skupštinu Fudbalskog saveza Federacije BiH, Kanton Sarajevo predstavljat će Bulend Biščević, Almir Turković, Mufid Zimić i Mujo Tutum.

Top Komentari

Brazuka
Brkovicu jel vam malo sto pozicija?
10 1
Zagor
Cestitke zeljinom kandidat. Btw nece vam ni on pomoc ?
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi