Paul Pogba slomio otpor Burnleyja, Manchester United je novi lider Premiershipa!

Teška utakmica za Crvene vragove

Paul Pogba slomio otpor Burnleyja, Manchester United je novi lider Premiershipa!

E. Škorić

U utorak navečer odigrana su dva zaostala meča engleske Premier lige.

Manchester United je gostovao kod Burnleyja i na ovom naizgled laganom gostovanju teškom mukom došao do pobjede. United je bio veliki favorit, bio je konkretniji na terenu, opasniji, ali nije uspio pronaći put do domaće mreže, sve dok Paul Pogba majstorski nije pogodio na cenaršut Rashforda.

Nakon tog gola, uslijedio je pritisak Burnleyja, nekoliko opasnih situacija pred golom De Gee, ali je ostalo 0:1.

Burnley se organizovano branio i još jednom dokazao da je tvrd orah za sve rivale na Otoku, ali United je nastavio svoju seriju pobjeda i eto sada je nakon dugo vremena lider Premiershipa.

Još od ere Sir Alexa Fergusona Crveni vragovi nisu bili na vrhu tabele... Zanimljivo je da će u narednom kolu snage odmjeriti upravo United koji je sada lider i Liverpool, a meč će se odigrati na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom odigranom meču Wolverhampton i Everton su odmjerili snage, a tamo je bilo 1:2. Iwobi je u šestoj zabio za 0:1, ali je Ruben Neves u 14. izjednačio na 1:1, da bi u nastavku Keane donio trijumf Karamelama.

Gol Pogbe pogledajte OVDJE.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1234567
Bailly definitivno igrac utakmice tako stalozen miran i efikasan stoper GGMU
15 0
ArmiNN
Gledam i gledam zadnje utakmice...ne vidm da Pogba nije sretan,sada vise ima smisla njegva objava na ig,lik daje dusu i srce na terenu 90min trči..Baily mašina ,Dobro Meguair igra kad je sa njim
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi