Koeman tvrdi da Pjanića nije izveo što je bio loš, objasnio je i šta je htio postići s izmjenom

Bh. reprezentativac zamijenjen na poluvremenu

Koeman tvrdi da Pjanića nije izveo što je bio loš, objasnio je i šta je htio postići s izmjenom

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je imao još jedan dan za zaborav na poslu. Možda i najlošiji otkako je došao u Barcelonu. 

Iako je igrao sasvim korektno sa 46 odigranih psova i 88.5 % tačnih dodavanja Ronald Koeman ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici.

Na pressici poslije utakmice Komean je novinarima objasnio zašto se odlučio na izmjenu kazavši da to nije uradio što je Pjanić bio loš.

"Pjanić treba popraviti ritam protoka lopte, znati svoju poziciju. Ako zamijenite igrača onda mislite da je to što je bio loš u prvom poluvremenu, ali nije tako. Ni drugi nisu podigli ritam utakmice", kazao je Koeman.

Dodao je i šta je htio postići s ubacivanjem Ousmanea Dembelea umjesto bh. reprezentativca.

"Messija smo pomjerili na poziciju 'desetke' i otovrili samo prostor da Dembele može imati širinu. Zato je izmjena napravljena", dodao je Nizozemac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju se ispostavilo da je Koeman pogodio s izmjenom i promjenom formacije jer Barcelona zaigrala bolje u nastavku te ostvarila pobjedu s ubjedljivih 3:0.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Kakvu god taktičku izmjenu uradi uvijek Pjanić ispašta, treba mu malo vremena da pokaže šta zna al Pjanke je klasa uvijek
14 1
Zoilomas
kaop sto sam rekao, igrao je od prve da smiri situaciju i onda kad se opozicija potrosila isao je na napad. Proso si utakmicu ali ubijas i iskoristavas svoje igrace tako dok oni nista ne dobivaju za svoj trud.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi