Hankić u fantastičnoj formi čeka duel sa velikanom i poručuje: Idemo ih pobijediti!
Foto - Botosani

Bh. golman igra sjajno

Hankić u fantastičnoj formi čeka duel sa velikanom i poručuje: Idemo ih pobijediti!

Midhat Šljivak

Bh. golman Hidajet Hankić (26) ove sezone brani zaista fenomenalno za rumunski Botosani.

Njegov tim je igra zaista fantastično. Trenutno su peti na tabeli rumunske Prve lige, a u posljednjih pet mečeva su uz osvojenih 13 bodova ekipa sa najboljom formom i u pravo je Hankić među najzaslužnijim za ovako visok plasman.

Hidajet pruža odlične partije, njegove odbrane su donijele veliki broj bodova Botosaniju, a veliki izazov pred ovim timom je u nedjelju kada će dočekati vodeću Steauu, odnosno FCSB.

Hankić pred derbi ističe da se ne plaši rumunskog velikana i da idu pobijediti.

"Imao sam odličnih odbrana ove sezone, ali i tim igra dobro. Sada je pred nama meč protiv FCSB-a, igramo kod kuće i idemo ih pobijediti", rekao je sjajni bh. golman pred ovaj meč.

Hankić je ove sezone pet puta sačuvao mrežu Botosanija i po ocjenama rumunskih medija među tri najbolja je golmana tamošnjeg šampionata.

Top Komentari

scholsey
Imenjak i prezimenjak jednog velikog gospodina iz KPZ Zenica..
1 0
snupi
On je drzavljanin Austrije i ima njiihovo drzavljanstvo, a roditelji su mu iz zBosne.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi