Lojo komentarisao žrijeb: Svaki protivnik za respekt

Lojo komentarisao žrijeb: Svaki protivnik za respekt

E. Dindić

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Goran Lojo, komentarisao je za SportSport.ba žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo.

Naše najbolje košarkašice su se nakon 22 godine uspjele plasirati na smotru najboljih selekcija Starog Kontinenta, a danas je održano žrijebanje grupa.

Bosna i Hercegovina će snage odmjeriti sa Turskom, Belgijom i Slovenijom, a selektor je zadovoljan što nas kuglice nisu spojile sa domaćinima.

"Drago mi je što smo izbjegli domaćine, Francusku i Španiju, što mi je iskreno bila i želja prije žrijebanja. Na Evropskom prvenstvu učestvuje 16 najkvalitetnijih selekcija Evrope tako da je svaki protivnik za respekt. U našoj grupi su tri respektabilne reprezentacije. Belgija je u posljednje vrijeme jedna od najkvalitetnijih selekcija Starog kontinenta, Turska je košarkaška velesila, dok i Slovenija posljednjih godina postiže zapažene rezultate", istakao je Lojo za SportSport.ba i dodao:

"Mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za svakog protivnika te da nakon sjajnog uspjeha i plasmana na EP nakon 22 godine, pokušamo napraviti dodatni iskorak. Također, nadam se da ćemo nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da će sve igračice biti zdrave i spremne".

Top Komentari

DolinaHeroja
Bez ikakve zamjerki na žrijeb, jer mogli smo i gore proći..... Sretno spretne cure naše, obradujte opet svoju DOMOVINU BiH !!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi