Benzema u nadoknadi Real ostavio u igri za titulu!

Real uspio preokrenuti

Benzema u nadoknadi Real ostavio u igri za titulu!

Edmir Škorić

U susretu 27. kola španske La Lige Real Madrid je ugostio Elche i teškom mukom došao do pobjede (2:1).

Pravio je Zinedine Zidane određene promjene kako bi neke bitne igrače sačuvao za revanš s Atalantom u Ligi prvaka, ali to nije bila baš najbolja ideja. Da nije bilo Karima Benzeme, gadno bi se Francuz kajao...

Od početka meča se Real mučio s Elcheom, a u 61. minuti je vrag odnio šalu. Nakon ubačaja iz korner,a Calvo glavom pogađa za 0:1. Odmah nakon toga Zidane u igru ubacuje Rodryga, Modrića i Kroosa, a u 73. minuti najzad njegov tim stiže do pogotka.

Karim Benzema, a ko drugi, donosi Realu povratak u meč, da bi do kraja Madriđani uspjeli doći i do pobjede. U nadoknadi sjajni Benzema snažnim udarcem donosi veliko slavlje domaćoj momčadi.

Madriđani su s 57 bodova drugoplasirani i sada imaju pravo da vjeruju u odbranu titule. Atletico i dalje ima pet bodova prednosti, ali i utakmicu manje, pošto večeras gostuje Getafeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će se sada posvetiti revanšu s Atalantom, a onda nastavlja žestoku borbu za titulu.

Gol za 0:1 pogledajte OVDJE, a OVDJE gol za 1:1.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kokoalo
Spavas li mirno novinarcicu
7 1
payron
Pa I sa 1-1 bilu bi i dalje u borbi za titulu vi stvarno nemate pojma o fudbalu i matematika vam je katastrofa
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi