Guardiola se sjetio mitske rečenice: Cruyff je imao tu ideju, upalilo je, ali ja nisam on

Želi da njegovi igrači uživaju

Guardiola se sjetio mitske rečenice: Cruyff je imao tu ideju, upalilo je, ali ja nisam on

Edmir Škorić

Manchester City će pokušati sjajnu sezonu okončati osvajanjem Lige prvaka, no imat će do toga dvije jako teške prepreke.

Prva, možda i najteža, bit će PSG. City sutra igra prvi meč polufinala u Parizu i Pep Guardiola je na press konferenciji govorio o toj utakmici.

"Mirno sam spavao dok se nisam sjetio da imaju Mbappea i Neymara", u svom je stilu kazao Guardiola, no svjestan je da to nije jedina snaga Parižana.

"Znamo da ćemo se mučiti u obje utakmice, ali takođe znamo da ćemo imati šanse. Sve što možemo jest da pokušamo stvarati šanse. Znam za oružje kojim raspolažu i znam da imaju Neymara, Mbappea, Icardija, Di Mariju, ali takođe i da imaju Verrattija, Marquinhosa i Keylora Navasa. Ovo je polufinale, ne možemo sada potrošiti sve vrijeme razmišljajući o pojedincima", rekao je Guardiola.

“Učim od Johana Cruyffa: kad stignete u ove faze, možete učiniti samo jedno, a to je uživati u igri. Odgovornost i pritisak. Uživajte u činjenici da niste preživjeli previše ovih situacija. To je elita. Vrhunski igrači uživaju u ovim situacijama jer preuzimaju odgovornost. Zbog toga najveći pobjeđuju na ovom takmičenju. Velikani osvajaju Ligu prvaka jer igraju kao da se radi o prijateljskim utakmicama. To je ono što želim da vidim kod svog tima, želim da uživaju, ali isto tako da budu svjesni odgovornosti", dodao je Pep.

Cruyff je bio Guardiolin trener kada je Barcelona 1992. godine osvojila Ligu prvaka.

Oglasi

"Mitska rečenica, koju je Cruyff tada rekao, minutu prije finala protiv Sampdorije na Wembleyju, bila je: Izlazi i uživaj u tome'. Ok, nisam Cruyff, ja to neću reći mojim igračima".

"Ali trebali bismo svi da uživamo u ovom trenutku, u ovom putovanju, kafi koju ponesete u terminalu, hotelu u kojem ćemo boraviti, večeri uz koju ćemo gledati večeras drugo polufinale, konferenciji za novinare, šetnji, treningu... Čitav proces - nije to samo utakmica. Privilegirani smo što smo jedna od četiri najbolje ekipe u Evropi i zato moramo da uživamo", jasan je bio trener Ctyja.

“Znamo koliko je teško, koliko je teško biti ovdje i zato je Cruyff imao tu ideju. Jednom kada stignete u ovu fazu nervozni ste jer možda razmišljate o posljedicama, a ne o radosti igranja takve utakmice i potencijalnom užitku kada ih pobijedite. Morate reći: 'I mi smo dobri, pa idemo.' Ovo je način razmišljanja najvećih timova i sportaša u svim sportovima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Građani su na pragu osvajanaj nove titule u Engleskoj, osvojili su za vikend trofej u Liga kupu, sada im još ostaje nešto o čemu oduvijek sanjaju. Guardiola je već osvajao Ligu prvaka, ali za mnoge njegove igrače ovo će biti vjerovatno najveće iskustvo u karijeri.

PSG i City garantuju spektakl, prvi na programu sutra od 21 sat. MOZZART kladonica nudi sjajne kvote na ovaj meč i široku ponudu, pa kliknite OVDJE i ostavite vašu okladu!¨

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

johny22
Ovaj covjek je zivi licemjer!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi