Filmska priča: Jamie Vardy je uradio ono što niko nije u svijetu fudbala
FOTO: EPA

Nevjerovatan podvig

Filmska priča: Jamie Vardy je uradio ono što niko nije u svijetu fudbala

H. Zilić

Napadač Leicestera Jamie Vardy može dobiti svoju filmsku priču.

Prije deset godina, Vardy je igrao amaterski fudbal i došao je do svog prvog trofeja osvojio je englesku Northern league konferencijski nivo takmičenja.

Nakon epizoda u Halifaxu i Fleetwoodu 2012. godine odlazi u Leicester gdje počinje jedna od najljepših priča u historiji fudbala.

Vardy će sa Lisicama osvojiti Championship, Premiership i ove sezone FA Cup. Pored tri velika trofeja u Engleskoj osvajao je i indivudalne nagrade za najboljeg igrača i strijelca, a jedan podatak posebno skreće pažnju.

Jamie Vardy je jedini fudbaler u historiji koji je igrao u svih 14 rundi FA Cupa!

Najstarije fudbalsko takmičenje ima 14 rundi, a od prve runde kreću amaterski klubovi. Nakon kvalifikacija stižu glavne runde gdje su priključuju i profesionalni klubovi u Engleskoj.

Dakle, Vardy je u svojoj karijeri igrao svih šest rundi kvalifikacija FA Cupa i osam glavnih rundi, na kraju je i osvojio ovo najstarije takmičenje na svijetu.

Za Leicester je skupio 306 utakmica, postigao 136 golova i postao ikona ovog kluba.

O završetku karijere nije govorio. Ima 34 godine i sigurno je pred njim još par sezona aktivnog fudbala, a da li će ova priča završiti u Leicesteru saznat ćemo uskoro.

Top Komentari

Kenotala
Romantika
14 0
makelele
Jedna od ljepsih nogometnih prica. Nogometni Rocky
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi