Kapije otškrinute, ali ne i širom otvorene: Hoće li gledatelji već za vikend na stadione?

Stiglo zeleno svjetlo iz RS-a

Kapije otškrinute, ali ne i širom otvorene: Hoće li gledatelji već za vikend na stadione?

Admin Čaušević

Premijer liga BiH je ušla u samu završnicu vrlo neizsvjesne sezone. Preostala su još dva kola i još uvijek se vode velike borba na tri fronta. 

Zbog pandemije koronavirusa praktično cijela sezona je odigrana bez publike, međutim postoji mogućost da se završnih 180 minuta bh. prvenstva igra pred gledateljima.

Kapije stadiona danas je "otškrinuo" Krizni štab Republike srpske koji je dozvolio povratak publike na tribine, ali to ne znači i definitivna odluka da će navijači biti prisutni na stadionima.

Naime, kako nam je rečeno iz Takmičarske komisije NFSBiH da bi se publika vratila na premijerligaške stadione potrebno je i da Krizni štab FSBiH donese indentičnu odluku kao Krizni štab RS-a.

Iz Kriznog štaba FBiH su već najavili popuštanje mjera, među prijedlozima se nalazi i povratak publike na tribine, ali se za to čeka potvrda Vlade FBiH koja će zasjedati u četvrtak.

Oglasi

"Ako bi oba krizna štaba donijela istu odluku, tražit ću od Sektora za sport da se zakaže nova sjednica", rekao nam je Dušan Marković, predsjednik Komiteta za takmičenje.

"Liga se igra na nivou države, a ne entiteta. Ako ništa tražit ćemo online sjednicu Komiteta za takmičenja pa da odobrimo prisutstvo jednod dijela publike na stadioniom naranvno u skladu s odlukama Kriznih štabova", dodao je Marković.

Posljednja dva kola igrat će se u istim terminima. Očekuju nas nezvijesni mečevi u borbu za titulu, plasman na euroscenu tako i u borbi za opstanak. Osim, toga u srijedu, 26. maja je na programu i finale Kupa BiH u Trening kampu u Zenici između Sarajeva i Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, parove posljednja dva kola možete pogledati na tabeli ispod:

32. kolo 33. kolo
Borac - Tuzla City Sloboda - Borac
Krupa - Olimpik Olimpik - Sarajevo
Velež - Sloboda Željezničar - Krupa
Zrinjski - Željezničar Mladost - Velež
Sarajevo - Radnik  Radnik - Široki Brijeg
Široki Brijeg - Mladost  Tuzla City - Zrinjski

Sigurno će biti dosta neizvjesno bez obzira što Borac sada ima četiri boda prednosti nad Sarajevom jer su Velež, Široki Brijeg i Zrinjski koji se bore za Konferencijsku ligu u dva boda, dok tri posljednje ekipe Krupa, Olimpik i Radnik imaju po 25 bodova i sve je moguće u završnih 180 minuta.

Top Komentari

bk123
Sad da ovi iz federacije imaju muda pa ne pristanu i nedozvole gledatelje. Ovi iz RS hoće da navijači proslave titulu, ako su je ukrali ja im nebi dozvolio da slave s navijačima. I druga činjenica po meni još bitnija je ta , kad je već ostalo samo dva kola do kraja a puno toga još nije riješeno pošteno bi bilo prema svima da se sve odigra kao do sad pred praznim tribinama, radi barem neke regularnosti prvenstva.
7 1
Hele
Koliko svijeta kod nas dolazi na utakmice, i prije korone je bio razmak od 2 m :)
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi