Veliki preokret na pomolu? Džeko zbog Mourinha ostaje u Romi

Ko se tome nadao

Veliki preokret na pomolu? Džeko zbog Mourinha ostaje u Romi

S. Grebović

Iza najboljeg strijelca bh. reprezentacije je jedna dosta tubulentna sezona.

Napadač Vučice je ove sezone na 38 odigranih utakmica postigao 13 pogodaka. Nema sumnje da bi ta cifra bila mnogo bolja da se Džeko u toku sezone nije posvađao sa Fonsecom koji ga je jedno vrijeme konstantno držao na klupi, te mu oduzeo kapitensku traku.

Mourinho će Vučicu voditi sljedeće sezone, a u međuvremenu će sigurno dovesti niz pojačanja kako bi ekipu učinio što konkurentnijom.

Mourinho od ranije iz Džekinih "engleskih dana" poznaje sve njegove kvalitete i sada bi mogli da očekujemo da najzad sarađuju. To bi mogao biti pun pogodak za Romu: s jedne strane Mourinho kao izuzetan taktički majstor koji zna izvući maksimum od svakog igrača, s druge strane Edin koji će vjerovatno prodisati u jednoj drugačij atmosferi i pod vodstvom jednog od najboljih trenera svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talijanski mediji pišu kako je Džeko i pored svih nedaća ove sezone postigao neke od krucijalnih golova za Romu te ga se zbog toga The Special One ne bi trebao tako lako pustiti.

Sigurno da bi Džeko želio biti siguran da ima alternativu prije nego što odustane. Nema sumnje da će sve na kraju ovisiti o Mourinhu, koji će reći završnu riječ kada je u pitanju ostanak Edina Džeke na Olimpicu.

Top Komentari

ghast0
Svi smo znali da nece nigdje jer je SS.ba rekao da odlazi
0 2
Zmaj19
Tko se tome nadao? Ja mislio da ce otici u Real. Ajd ne serite
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi