Lukaku pred kamerama izletilo ime novog trenera Intera, otkrio je ostaje li u Milanu

Sjajni Belgijanac

Lukaku pred kamerama izletilo ime novog trenera Intera, otkrio je ostaje li u Milanu

A. Čaušević

Romelu Lukaku iza sebe ima odličnu sezonu u Seriji A, a dobru formu će nastojati demonstrirati i u dresu reprezentacije Belgije na Evropskom prvenstvu. 

Proteklih sedmica dosta promjena zadesilo je Inter. Zbog teške finansijske situacije otišao je Antonio Conte, a spominju se i odlasci nekolicine zvijezda.

Na izlaznim vratima se već nalazi Achraf Hakimi koji je blizu PSG-a, a ne isključuje se da njegovim stopama krenu i još neka zvučna imena.

Ipak, jedno je sigurno. Ekipu neće napustiti Lukaku što je Belgijanac potvrdio i u razgovoru za belgijske medije. Kazao je da je već i obavio razgovor s novim trenerom Simeoneom Inzaghijem koji tek treba biti imenovan.

"Da, ostajem u Interu. Već sam imao kontakt s čovjekom koji će postati naš novi trener. Možda to nisam trebao reći, ali bio je to veoma pozitivan razgovor", rekao je Lukaku.

Ovaj 28-godišnjak je u minuloj sezoni protivničke mreže tresao 30 bodova i sigurno će biti najveća uzdanica Crvenih đavola uz Kevina De Bruynea.

Belgija se nalazi u grupi B zajedno sa Danskom, Finskom i Rusijom. Turnir će otvoriti susretom protiv Rusa na Krestovsky stadionu u Sankt Petersburgu 12. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, odlazak Contea s klupe Nerazzurra nije baš najbolje pao Lukakuu jer mu je italijanski stručnjak praktično oživio karijeru.

"Hvala Antonio. Promijenili ste me kao igrača. Zajedno smo došli do važnih pobjeda i to je najbitnije. Drago mi je što sam vas imao za trenera. Prihvatit ću sve vaše odluke u nastavku karijere. Dugujem vam puno", poručio je Romelu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lacky
Ovaj causevic je fakat glup ko racku, najgluplji novinar koji se bavi ovim poslom
11 0
Eduard
I kazes prosle sezone zabio 30 bodova hahaha
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije