Amar Gegić novi košarkaš Cibone!

Bh. reprezentativac među Vukovima

Amar Gegić novi košarkaš Cibone! · Zvanično

Admin Čaušević

Amar Gegić karijeru nastavlja u Ciboni, potvrđeno je za SportSport.ba.

Već nekoliko dana se špekuliše o mogućem odlasku Gegića među Vukove, a sada je sve i finalizirano.

Bh. reprezentativac je sa višestrukim prvakom Hrvatske dogovorio trogodišnju saradnju i novom klubu će se priključiti sredinom augusta kada počinju pripreme.

Cibona je jedan od najuspješnijih regionalnih klubova. Nakon neuspješne sezone počelo se s dovođenjem novih igrača, a prije Gegića pod Toranj je stigao i Argentinac Jose Vildoza.

Gegić je minule sezone igrao vrlo dobro u Sparsima, bio je jedan od nositelja igre sarajevskog tima, pružio je i zapažene partije u dresu reprezentacije tokom kvalifikacija za Eurobasket.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovaj 23-godišnjak je ponikao upravo u Sparsima, 2016. godine je prešao u Bayern poslije odličnih igara na omladinskim prvenstvima Evrope.

Poslije avanture u Minhenu jedno vrijeme je nastupao za beogradski Partizan. Prije povratka među Sparse prošlog ljeta igrao je i u tuzlanskoj Slobodi.

Top Komentari

Realist
E ****ga prika. Tu si gresku napravio.
0 4
Edin
Po meni bolja opcija bi bila neki Srbijanski klub, Mega ili Borac. Mislim da u Hrvatskoj puno slabije rade nego u Srbiji. Iako je promjenio puno klubova, Gegic je jos uvijek mlad igrac. Ima tu prostora za napredak, positivo u segmentu suta. Jako dobar defanzivni igrac, sa dobrim odrazom. Dobar u pick and roll igri. Napredovao i Sparsima. Moram to priznati,iako jos uvijek imam nisko divljenje o Sparsima!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije