Azzurri poslali kući Crvene đavole: Italija je u polufinalu Evropskog prvenstva!

Pobijedili Belgiju sa 2:1

Azzurri poslali kući Crvene đavole: Italija je u polufinalu Evropskog prvenstva!

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije večeras je pobijedila Belgiju sa 2:1 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Na Allianz Areni gledali smo još jednu fantastičnu utakmicu, a na kraju Azzurri su uspjeli da slave i plasiraju se među četiri najbolje reprezentacije u Evropi.

Italijani su dosta bolje otvorili večerašnju utakmicu i stigli su do prednostiu 13. minuti kada je nakon prekida pogodio Bonucci, ali sudija je nakon kontakta s VAR sobom poništio gol opravdano zbog ofsajda.

Belgija je prvu šansu imala u 22. minuti kada je De Bruyne napravio sjajan solo prodor i odlično šutirao, ali Donnarumma još bolje brani. Samo četiri minute kasnije pokušao je i Lukaku, no i ovaj put Donnarumma spašava Italiju.

Kazna za ove promašaje stigla je već u 31. minuti. Verratti je odlično uposlio Barellu koji matira Courtoisa za 1:0 i veliko slavlje navijača Italije na Allianz Areni u Minhenu.

Italijani su do drugog gola došli u 44. minuti. U centru pažnje bio je Lorenzo Insigne koji fantastičnim udarcem pogađa rašlje gola Belgije za 2:0.

Oglasi

Međutim, samo dvije minute kasnije penal za Belgiju. Odgovornost je preuzeo Lukaku koji je uspio da savlada Donnarummu i smanji na 2:1, te vrati Belgijance u život.

U drugom poluvremenu Belgijanci su krenuli po izjednačenje. Veliku šansu Belgija je imala u 61. minuti. De Bruyne prolazi po lijevoj strani i ubacuje za Lukakua koji je šutirao, ali loptu s gol linije izbacuje Spinazzolla i spašava Azzurre.

Pet minuta kasnije Italijani su ponovo mogli da kazne Belgiju. Insigne je odlično ubacio za Spinazzollu, ali on iz dobre situacije šutira pored gola.

Belgijanci su u dinišu svim silama krenuli naprijed. U 84. minuti Doku prolazi dvojicu igrača Italije, ali u odsutnom trenutku jedan od defanzivaca Azzurra mu izbija loptu i otklanja opasnost.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Italijani su uspjeli da se odbrane do kraja utakmice i slave sa 2:1, te ostvare plasman u polufinale Evropskog prvenstva gdje ih čeka reprezentacija Španije.

Ekipa Italije tako će imati priliku da se osveti Špancima za poraz u finalu Evropskog prvenstva 2012. godine kada je Crvena furija slavila s ubjedljivih 4:0.

Top Komentari

Eduard
Ubjedljivo najvise pokazali do sada
21 0
user1581831304
Italija osvaja
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi