Nekadašnji "Džekin nasljednik" doživio srčani udar: Dramatični trenuci za 28-godišnjaka

Nekoliko sedmica nakon Eriksena

Nekadašnji "Džekin nasljednik" doživio srčani udar: Dramatični trenuci za 28-godišnjaka

Edmir Škorić

Napadač turskog Alanyaspora Khouma Babacar doživio je u četvrtak srčani udar tokom treninga.

Reprezentativac Senegala je na treningu umalo smrtno stradao, ali ljekari su uspjeli da ga spase. Ovaj 28-godišnjak prošao je ono što je nedavno na Euru prošao danski reprezentativac Christian Eriksen.

"Tokom prvog istraživanja u državnoj bolnici Burdur utvrđeno je da je naš nogometaš Khouma Babacar, koji je jutros pao na treningu, imao srčani udar. Daljnja dodatna ispitivanja provest će se na igraču u klinici Alanya Anadolu", objavio je Alanyaspor.

28-godišnjak se dobro osjeća, a na svom je Instagramu čak objavio fotografiju iz bolnice, u kojoj se zahvaljuje svima na velikoj podršci.

Babac je igrao za italijanske klubove, bio član Fiorentine za koju je u 166 nastupa postigao 39 golova uz 4 asistencija. Igrao je i za neke timove u La Ligi, a prethodnu sezonu proveo je na posudbi u Sassuolu gdje je na 25 mečeva Serije A postigao osam golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svojevremeno je 2018. godine bio na pragu dolaska u Romu jer ga je tadašnji direktor rimskog kluba Monchi smatrao idealnim nasljednikom Edina Džeke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CREQ-OJLVfJ/[/instagram]

Top Komentari

bosnishtroller
Smanjiti broj utakmica pod hitno prije se igralo sedmicno 1 utakmica ove sezone su neki klubovi po 3 plus jaci fudbal u odnosu na prije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi