"Ako si najbolji na svijetu onda ne ideš u PSG"
Foto - EPA

Cassano o Donnarummi

"Ako si najbolji na svijetu onda ne ideš u PSG"

Midhat Šljivak

Francuski PSG ovog je ljeta doveo nekoliko pojačanja u svoje redove.

Među fudbalerima koji su stigli je i italijanski golman Gianluigi Donnarumma (22) koji je sa francuskim viceprvakom potpisao petogodišnji ugovor.

Donnarumma je odlaskom iz Milana razočarao navijače ovog kluba, a žestoke kritike na njegov račun uputio je nekadašnji napadač Antonio Cassano.

On smatra da Donnarumma nije trebao otići u PSG jer to najbolji na svijetu ne rade.

"Ako je najbolji golman na svijetu, zašto ga onda nisu tražili Bayern, Real Madrid i Barcelona?", pita se Cassano i dodaje:

"Manuel Neuer ima 36 godina, a ako je Donnarumma najbolji na svijetu, izazovi njega, Thibauta Courtoisa ili Ter Stegena. Uzmi njima mjesto ako si najbolji. Umjesto toga on je otišao u PSG", rekao je Cassano.

Donnarumma navodno ni u Parizu neće biti prvi izbor kod trenera Mauricija Pochettina, a mjesto na golu za sada će zadržati iskusni Keylor Navas.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gigi Donnarumma će u Parizu godišnje zarađivati 12 miliona eura, a na leđima će nositi broj 50.

Top Komentari

miki30
Joj svi znamo što ide tamo. Brate 12 milki je u pitanju. Wilnijdum dao rječ Barci pa zbog para ode u PSG, Ramos je mogao ostati u Realu da je htjeo al jok hoće koji milion više. Kakav projekat kakvi bakrači, Cassano totalno upravu, ako želiš dobro zaraditi ideš u PSG a ako želiš da se pohvališ da si igrao za najbolje onda brate ideš u ove klubove što je čovjek naveo.
8 2
brada1975
Gigi je vec igrao u jednom od najboljih klubova na svijetu,ali pare....dollaruma
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti