Nakon OKK Čelik i HKK Čapljina odustala od natjecanja u košarkaškom prvenstvu BiH
Čapljinci će u narednoj sezoni igrati u košarkaškom prvenstvu KS HB

Čapljinci navode kako je previše nepoznanica uoči samog početka prvenstva

Nakon OKK Čelik i HKK Čapljina odustala od natjecanja u košarkaškom prvenstvu BiH

Nakon pomalo iznenađujućeg odustajanja OKK Čelik od natjecanja u elitnom rangu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, na adresu Saveza stiglo je još jedno pismo u kojem je riječ o napuštanju Prve lige naše zemlje.

Košarkaši HKK Čapljina od naredne sezone igrat će u rangu niže, u natjecanju pod ingerencijom KS HB. 

'Uprava kluba povukla je suglasnost za natjecanje seniorskog tima u Prvoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, a u sezoni ispred nas natjecat ćemo se u ligi Herceg-Bosne'', poručili su iz HKK ''Čapljina''. 

Iz kluba navode kako je previše nepoznanica pred sami start sezone, što je glavni razlog povlačenja suglasnosti.

''Još uvijek se ne zna niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije natjecanja i slično i ne želimo da nam se ponovi scenarij iz protekle seozne, kada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su tako važne i krucijalne stvari trebale biti riješene prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi počinju sa pripremama za narednu natjecateljsku sezonu'', navode iz uprave čapljinskog kluba. Tvrde kako ''financijska situacija nije razlog za ovakvu odluku''.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

''Za to je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova. HKK 'Čapljina' oduvijek ima razumijevanje i snažnu podršku kako od Grada Čapljine tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta. Međutim i bez obzira na financijsku stabilnost, uvijek se postavlja pitanje koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače sa strane ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača, a što čini jedan dodatni razlog za ovakvu odluku kluba'', naveli su iz Uprave te dodali:

''Politika našeg kluba u ovoj, a i u sljedećim sezonama, je razvijati svoj podmladak i ulagati u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u Prvu ligu sa domaćim kadrom u prvom planu''. Podsjetimo, Čapljina je u protekloj sezoni izborila natjecanje u najvišem rangu bh. košarke, međutim Čapljinci neće imati priliku gledati derbi utakmice državnog natjecanja, kao prethodnih sezona.

Top Komentari

dinass
Igraj ti Mirza rekreativno trecu ligu i pravi hidrocentrale a savez ode u nepovrat.
4 0
user1597698961
Ode titula izgleda u Promo hahaha,,,doveli su cujem tri amerikanca ,solidna igraca hahah,,sprdam se z a titulu ali s obzirom da ovi odustaju ,ni ostali nece bas jake timove sklapati,nije iznenadjenje ako regularnini dio uzme neki tim tipa promo,mrkonjic ili leotar npr
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi