Chelsea na krilima sjajnog Lukakua srušio Aston Villu

Plavci slavili sa 3:0

Chelsea na krilima sjajnog Lukakua srušio Aston Villu

Endin Čaušević

Chelsea je na svom terenu pobijedio Aston Villu sa 3:0 u okviru četvrtog kola engleskog Premiershipa.

Plavci su odlično otvorili utakmicu i do prednosti su stigli već u 15. minuti kada je Kovačić odlično uposlio Lukakua koji sjajnim lažnjakom vara igrača gostiju i postiže gol za 1:0.

Aston Villa je mogla do izjednačenja u 24. minuti kada je Watkins bio u velikoj prilici, ali je Thiago Silva u posljednji trenutak spasio Chelsea svojim uklizavanjem.

Noovu šansu gosti su imali deset minuta kasnije. Ovaj put zaprijetio je Konsa, ali je Mendy na fantastičan način to obranio.

Do drugog gola londonski klub stigao je na samom početku drugog poluvremena. U centru pažnje bio je danas sjajni Kovačić koji je pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je u samom finišu utakmice došao i do trećeg gola. U centru pažnje bio je ponovo Lukaku koji je drugim golom na utakmici postavio konačnih 3:0.

Plavci su trenutno drugoplasirani sa deset bodova koliko ima i prvoplasirani Manchester United, dok je Aston Villa na 12. mjestu sa četiri boda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jel ovo onaj sto ga je Van Dijk strpao u dzep proslo kolo?...lahko je Aston Villu busiti.
2 5
user1614932756
Nevezano za temu jel ovo la liga odgodila barci mec da ne dozive veliku blamazu protiv bayerna da se pripreme
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi