Osim Peteva u velikim problemima i selektor ukrajinske reprezentacije
FOTO - EPA

Tri otkaza u 24 sata

Osim Peteva u velikim problemima i selektor ukrajinske reprezentacije

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja susretima sa Finskom i Ukrajinom.

Pred našim nacionalnim timom su najvažniji mečevi kvalifikacija, a Zmajevi su juče krenuli sa pripremama za pomenute duele.

Situacija u našem taboru nije obećevajuća, odnosno selektor Ivaylo Petev neće moći računati na nekoliko igrača, a zbog "otkaza" je morao naknadno pozvati nove igrače.

Petev neće moći računati na Pjanića, Krunića, Sušića i Vrančića i sasvim sigurno je da će njihov izostanak teško biti nadoknaditi, no situacija u ukrajinskom taboru također nije idilična.

Naime, selektor ukrajinskog tima je pred kraj prošlog mjeseca objavio spisak od 26 igrača na koje računa za utakmice sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom, ali ostao je bez trojice fidbalera.

Zbog povreda su sa spiska otpali fudbaleri kijevskog Dinama, Vitaliy Mykolenko i Vitaliy Buyalsky, dok je rezervni golman Denys Boyko otkazao dolazak zbog porodičnih razloga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ozbiljni gubici za nas, ali to je fudbal. Šteta što je Mykolenko morao odustati od nastupa. Pregledan je i ima povredu mišića aduktora. Buyalsky takođet ima istu povredu i mora odmarati dvije sedmice, dok je Boyko otkazao dolazak zbog porodičnih razloga", rekao je selektor ukrajinske reprezentacije Oleksandar Petrakov.

Podsjetimo, Ukrajina u petak gostuje u Finskoj, dok u utorak na domaćem terenu dočekuje naš nacionalni tim.

Top Komentari

Mire82
Novinarcici napaceni,placenici vicini,napisite clanke o kriminalnom sudjenju u korist Borca. M-Tel Premijer liga i generalni sponzor Borca,zasto niko nije upitao za regularnost. Da je alike koje gole zenske odmah bi potrcali da objavite....
4 0
Random123
Ovo sto im nece igrat rezervni golman je bas zeznuto, al eto bar imamo opravdanje sto im necemo zabit go
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi