Gdje si srećo kad si najpotrebnija? Makedonci odmah po plasmanu u baraž saznali užasnu vijest

Veliki uspjeh gorkog okusa

Gdje si srećo kad si najpotrebnija? Makedonci odmah po plasmanu u baraž saznali užasnu vijest

Admin Čaušević

Sjeverna Makedonija je izborila historijski plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 

Makedonci su pobjedili Island sa 3:1 te osigurali drugo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi iza nedodirljive Njemačke.

Ipak, odmah po završetku utakmice stigla je i loša vijest pošto u polufinalnoj utakmici baraža Makedonci neće moći računati na svog najboljeg igrača.

Naime, Elif Elmas koji je protiv Islanda bio dvostruki strijelac je nekoliko minuta poslije gola za vodstvo 2:1 dobio žuti karton što znači i suspenzija.

To je za odličnom igraču Napolija ujedno bio parni karton što znači je suspendovan za polufinalni duel play-offa.

Oglasi

Kako to obično biva u ovakvim situacijama odlična partija u reprezetnacija privuče interes klubova, pa je tako Tuttomercato nekoliko sati nakon velike pobjede objavio vijest da Elmasa žele Real Madrid i Barcelona. 

Carlo Ancelotti je ranije trenirao ovog 22-godišnjaka i itekako je upoznat s njegovim karakteristikama, međutim transfer u Real Madrid se u ovom trenutku čini nemogućim.

Elmas nije jedini koji će propustiti prvi duel polufinala play-offa jer je žuti karton dobio Tihomir Kostadinov te i on neće imati pravo nastupa.

Da stvar bude lošija Makedonici u baražu neće biti nositelji te će neigranje najboljeg igrača predstavljati zaista ogroman hendikep za ovu reprezentaciju. 

Podsjećanja radi, baraž se igra na način da će 12 selekcija biti podijeljeno u tri grupe od po četiri ekipe. U grupama će se igrati mini-turnir od dvije utakmice polufinala i jednim finalom. Tri pobjednika finala idu na Mundijal.

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski je poslije susreta kazao da niti u jednom trenutku nije sumnjao u trijumf svojih izabranika.

"Bili smo spremni za svaki scenarij i tokom svih 90 minuta smo igrali odlično. Island je sjajan tim, bili smo svjesni toga da moramo biti fokusirani od prve do posljednje minute. Nisam sumnjao da ćemo se vratiti nakon što smo primili gol za 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon trijumfa nad Islandom počelo se nagađati i o mogućem povratku Gorana Pandeva u reprezetnaciju Sjeverne Makedonije, ali je to iskusni fudbaler odbio.

"Neće biti povratka u reprezentaciju. Bilo je dosta. Maceonija ima dovoljno mladih i talentovanih igrača i bit ću njihova podrška u narednim mečevima", rekao je fudbaler Genoe.

Top Komentari

ayd
Fudbal je kolektivna igra, koga nema bez njega se moze, cestitke makedoncima
8 0
mufidmemija1992
Mrs iz Zenice.Vratite nam se kad naucite koja je cast igrati za reprezentaciju.Stevanovic i Menalo respekt.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti