Portugalci bijesni na Ronalda: Upropastio zadnji napad svojim očajnim potezom

Bio je baš frustriran nakon gola Srbije

Portugalci bijesni na Ronalda: Upropastio zadnji napad svojim očajnim potezom

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala poražena je sinoć u Lisabonu od Srbije sa 2:1 i plasman na Svjetsko prvenstvo morat će tražiti kroz baraž.

Portugal je bio u odličnoj situaciji pred sinoćnju utakmicu jer im je bio dovoljan i bod da se na kraju plasiraju na Mundijal, ali to nisu uspjeli da ostvare.

Domaća selekcija je fantastično otvorila utakmici i povela je već u drugoj minuti kada je Renato Sanches postigao pogodak za 1:0, ali do kraja utakmice Srbija je preokrenula.

Odlučujući detalj utakmice desio se u 90. minuti kada je Aleksandar Mitrović utišao stadion u Lisabonu i zabio je pogodak za pobjedu.

Portugal je imao četiri minute nadoknade da pokuša doći do izjednačenja i plasmana u Katar, ali na kraju nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze reprezentaciju Srbije.

Na udaru kritika posebno se našao Cristiano Ronaldo koji je očajnim potezom upropastio zadnji ozbiljniji napad svoje ekipe.

Ronaldo je primio jednu dugu loptu na nekih 20 metara od gola Srbije, a onda je sve šokirao kada je iz okreta pokušao da šutira ka golu gostiju, ali je loptu poslao na zadnji red tribina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Ronaldo to uradio i tako upropastio akciju svoje ekipe, ali je i tu bilo vidljivo koliko je on frustriran što je ekipa primila gol u 90. minuti i ostala bez prvog mjesta u grupi. Nevjerovatan potez Ronalda možete pogledati OVDJE.

Portugalce u martu očekuju utakmice baraža gdje će sigurno biti favoriti za plasman na Mundijal.

Top Komentari

stakleni
"Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Ronaldo to uradio"... Zato što je on glavni i mora biti heroj. A kad izgube, uvijek je neko drugi kriv.
4 1
Ecosport
Kad sam vidio onaj užasni pokušaj, mislio sam da će mu početi zviždati. Mislim da neki i jesu. Frajera nije bilo na terenu čitavu utakmicu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi