Sloboda "ugasila" Iskru
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše

Sloboda "ugasila" Iskru

H. Zilić

U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše Sloboda je u Mejdanu ubjedljivo savladala bugojansku Iskru rezultatom 36:27.

Tuzlaci su poveli sa 6:2, a četiri gola prednosti održavali su do 15:11, nakon čega ubacuju u brzinu više i na odmor odlaze sa +5, rezultat na semaforu je bio 17:12.

U nastavku slična igra na terenu. Sloboda je igrača odlično, gosti su bili bez ideje i bilo je samo pitanje kojom će razlikom večeras odlična Sloboda privesti utakmicu kraju.

Kao i u prvom, tako i u finišu drugog poluvremena Tuzlaci prave seriju i odlaze na +9 za konačnih 36:27.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Slobodu su do trijumfa predvodili Mario Pavlak, Arsenije Bubić, Luka Bajraktarović i Alen Ovčina sa po četiri postignuta pogotka.

Kod gostiju iz Bugojna raspoloženi su bili Kerim Torlaković i Benjamin Čičkušić sa sedam postignutih golova.

Top Komentari

Gari Garinča
Iskru niko nije ugasio pa neće ni Sloboda.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi