Kultne utakmice Premiershipa koje se posebno iščekuju nažalost će biti otkazane?

Zbog koronavirusa

Kultne utakmice Premiershipa koje se posebno iščekuju nažalost će biti otkazane?

Edmir Škorić

Koronavirus ponovo je buknuo, a u Velikoj Britaniji aktiviran je alarm jer je svakim danom sve veći broj zaraženih.

Kao i inače, koronavirus ostavlja posljedice na sve, pa i na sportska takmičenja. Vodstvo engleskog Premiershipa moralo je otkazati nekoliko mečeva u posljednje vrijeme, posljednji onaj Leicestera i Tottenham koji je bio zakazan večeras na King Poweru, ali čini se da je to samo početak novog kolapsa.

Prošle sedmice od 3805 testiranih, 42 slučajeva u Premiershipu su bila pozitivna, što je najveći broj od početka pandemije.

Ono što nas sada sve brine, naročito ljubitelje Premiershia, sprema se otkazivanje utakmica koje se igraju na Božić i koje su tradicionalno najuzbudljivije. Boxing Day se igra na drugi dan Božića, ali će vodstvo Premiershipa razmotriti ima li smisla da se ovaj put igraju te utakmice.

Za 26. decembar najavjljeno je devet duela, a neki prvilače pozornost poput duela Manchester Cityja i Leicester Cityja ili Chelseaja protiv Aston Ville pa i duel Liverpoola i Leedsa, ali sve to bi sada moglo da se otkaže.

Prije donošenja službenih odluka, klubovi moraju završiti 17. i 18. kolo Premier lige. Utakmice kojima će se završiti 17. kolo odigrat će se u četvrtak 16. decembra (Chelsea - Everton , Liverpool - Newcastle United).

Sljedeće utakmice igraju se u subotu i nedjelju. Nakon ovih utakmica igrači i navijači će imati sedam dana odmora, a onda bi trebao da bude spektakl u finišu godine, ali...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Problemi s koronavirusom počeli su prije desetak dana, kada je otkazana utakmica Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa. U srijedu je "The Telegraph" objavio da je pravi potres u Manchester Unitedu. Čak 19 osoba je zaraženo i stavljeno je u karantenu. Britanski novinari dodaju da se ne radi samo o igračima, već i o zaposlenicima kluba .

Inače, Manchester City koji je u utorak deklasirao Leeds sa 7:0 vodeći je na tabeli sa četiri boda viška u odnosu na Chelsea, koji večeras dočekuje Everton.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
čitavo ljeto ništa sad pred zimu opet heklane ovo je ****vanje zdrvi rzuma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi