Skromna cifra: Koliko novca će Željezničar dobiti zahvaljujući Višćinom transferu?

Veznjak promijenio sredinu

Skromna cifra: Koliko novca će Željezničar dobiti zahvaljujući Višćinom transferu?

Admin Čaušević

Edin Višća je među prvim bh. fudbalerima koji su tokom zimskog perioda promijenili sredinu. 

Višća je nakon deset godina fenomenalnog mandata napustio Bašakšehir i potpisao 3.5-godišnji ugovor s Trabzonsporom.

U četvrtak je stigao na obale Crnog mora gdje su ga navijači sjajno dočekali. Obavio je ljekarske preglede, upoznao saigrače te zadužio dres s brojem 18.

Prema infromacijama iz Turske transfer bivšeg bh. reprezentativca je koštao između 4 i 4.5 miliona eura što je i više nego solidna cifra.

FIFA je na proljeće 2020. godine promijenila pravilo o mehanizmu solidarnosti pa se od tada plaćaju i naknade ukoliko se transferi realizuju između klubova koji pripadaju istom savezu.

Ovo znači da će određene sume novca inkasirati Višćin matični klub, Budućnost iz Banovića, te Željezničar gdje je sada već 31-godišnjak doživio igračku afirmaciju.

Prema neslužbenim informacijama Željezničaru će pripasti oko 70.000 euro što je sasvim skromna cifra. Približan iznos bi trebala dobiti i Budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je i u prošlosti vrlo često znao profitirati od FIFA-inom mehanizma solidarnosti. Najviše novca u kasu je donio svakako Edin Džeko svojim transferima u Manchester City, odnosno Romu.

Poznato je da na Grbavici baš i ne cvjetaju ruže po pitanju finansija pa će novac od Višćinog transfera svakako dobro doći sarajevskom velikanu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babajaga
Mislite koliko će pripasti bankama u kojima željezničar ima blokirane račune ??
10 7
Taceoni
Ni centa nemogu uzeti banke sve otimaju
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi