Džumhur u glavnom žrijebu Australian Opena: Saznao je i ime protivnika

Imao dosta sreće

Džumhur u glavnom žrijebu Australian Opena: Saznao je i ime protivnika

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur će ipak nastupiti u glavnom žrijebu ovogdišnjeg Australian Open.

Damir je u glavni žrijeb ušao kao jedan od najbolja četiri gubitnika kvalifikacija, a to je jutros potvrđeno i na zvaničnoj FB stranici našeg tenisera.

"Damir je u toku današnjeg dana saznao da će zauzeti mjesto u glavnom turniru umjesto Ilya Ivashke, koji je otkazao učešće na turniru.

Džumi će igrati protiv Pablo Andujara, i to u utorak, treći meč od 11 sati na terenu 16", stoji u saopštenju na zvaničnom FB kanalu našeg tenisera.

Ovogodišnji Australian Open je ostao u sjeni svih dešavanja oko Novaka Đokovića koji neće braniti titulu, a zbog povreda i koronavirusa, dosta tesniera i teniserki je otkazalo učešće na prvom Grand slamu sezone.

Za Džumhura će ovo biti prilika da proba osvojiti još poena na ATP listi koji bi dosta značili u popravljanju trenutnog plasmana.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Sad kad je Đole deportiran otvoren je put do titule. Džumi bez kofera para ne vraćaj se kući!
10 0
K79
a Dzumi nista podrska za Noleta ovo ono a znas srpkinje zagonit ccc hahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi