BiH na Svjetskom prvenstvu!

FIBA potvrdila

BiH na Svjetskom prvenstvu!

Edmir Škorić

Stigla je i zvanična potvrda da će bh. košarkašice igrati na Svjetskom prvenstvu.

Bh. košarkašice priredile su veliku senzaciju u Osaki pošto su danas pobijedile favorizovanu selekciju Japana sa 87:82.

Nakon teškog poraza od Kanade, velika partija naših djevojaka i pobjeda. Zbog najslabije koš-razlike zauzeli smo treće mjesto iza Kanade i Japana, no prošli smo dalje, što je potvrđeno iz Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

Naime, naš treći rival iz kvalifikacijske grupe u Osaki, Bjelorusija, nije nastupio zbog problema s koronavirusom, tako da smo automatski izborili plasman na Mundobasket.

S obzirom na ono što su upravo uradile Japankama, zaista ne bi bilo fer da nismo otišli na Svjetsko prvenstvo. 

Na SP već su se plasirale Australija kao domaćin, SAD, Srbija, Južna Koreja, Kina, Francuska, BiH, Japan i Kanada.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Turnir se igra od 22. septembra do 1. oktobra ove godine u Sidneju, a u maju ćemo saznati protivnike u grupnoj fazi.

Top Komentari

Mowzilla
Ako ima ijedna bh. ekipa u bilo kojem sportu da je zasluzila da joj se na ovakav nacin posreci plasman na prvenstvo, onda su to ove nase bh. kraljice, i zato aferim ⚜️
13 0
Laporta
I da su bile bjeloruskinje,sa ovakom Jones,ne bi imale ni milimetar sanse...zato apsolutno zasluzeno smo na svjetskom prvenstvu..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi