Dortmund prvi veliki klub koji se oglasio povodom sukoba u Ukrajini

Osudili napad Rusije

Dortmund prvi veliki klub koji se oglasio povodom sukoba u Ukrajini

Endin Čaušević

Borussia Dortmund se prva oglasila povodom nemilih dešavanja u Ukrajini.

Kao što je već poznato Rusija je u ranim jutarnjim satima počela svoju invaziju na Ukrajinu, te su izvršili napade na skoro sve veće gradove u ovoj zemlji.

Mnogi su očekivali da će se tenzije smiriti između ove dvije zemlje i da do rata neće doći, ali je Vladimir Putin dao naređenje svojoj vojsci da krene u invaziju na Ukrajinu.

Narod u Ukrajini je u velikoj panici, a većina njih pokušava da napusti zemlju jer se boji za sigurnost.

Iz svijeta stiže velika podrška za Ukrajince, a prvi klub koji se oglasio je Dortmund koji je osudio sve ono što su Rusi jutros napravili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Šokirani smo i tužni što je izbio rat na evropskom tlu. BVB ošto osuđuje ovo očito kršenje međunarodnog prava od strane Rusije. Naše misli su s narodom Ukrajine", poručili su iz njemačkog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta se koji ***** mjesa klub iz Njemacke u konflikt Rusije i Ukrajine hvatajte se fudbala a ne borbenih strategija i politickih doktrina....
1 14
green_dragon
BVB....gospodski klub
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi