Nastavlja se Premijer liga: Danas dva derbija bez publike

Uzbudljivo će biti u Mostaru i Širokom Brijegu

Nastavlja se Premijer liga: Danas dva derbija bez publike

Samir Mlaćo
Danas se nastavlja drugi sezone u Premijer ligi naše zemlje.

Na programu su dva meča. Od 16 sati Široki Brijeg će na Pecari ugostiti FK Borac, dok dva sata kasnije u Mostaru igraju stari rivali FK Velež i FK Željezničar.

“Borac je najopasniji u prekidima i tranziciji. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, iako to neće biti toliko izraženo zbog nedostatka publike, Pecara je naša kuća, naš dom. Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre“, naglasio je trener Širokobriježana Jure Ivanković.

Optimizam vlada i u redovima Banjalučana.

“ Što bi se reklo, vraćamo se u realnost. Prvenstvo počinje, gostujemo kod Širokog, teška utakmica. Početak je, mislim da će se sve ekipe u početku ovog dijela prvenstva tražiti. Široki poznajemo dosta dobro, isti je trener i manje-više isti igračkikadar, imali su manje promjene. Fale im dva igrača zbog suspenzije. Za nas je bitno da startujemo ovaj dio sezone kako treba. Smatram da je to egal utakmica i bitno je da se snađemo na početku i ostvarimo pozitivan rezultat. Široki je jedna od rijetkih ekipa koja uvijek pokušava da igra fudbal, na nama je da im mi to ne dozvolimo. Mi treba da nametnemo svoj ritam, nadam se da ćemo mi da diktiramo, pokušaćemo da ostvarimo posjed i da mi diktiramo utakmicu“, rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Pravdu na meču ova dva tima dijelit će Miloš Gigović iz Gradiške uz direktan tv prenos na Arena Sport.

Oglasi

Na Pecari neće biti publike zbog kazne domaćinu, a ista sudbina čeka i meča u Mostaru. I Velež je kažnjen, nakon nereda navijača tokom utakmice sa FK Borac.

“Zaželili smo fudbala, težak protivnik nas čeka pogotovo za nas u Mostaru. Od 2008. do danas ovdje je Željezničar pobijeđen samo jednom. Neugodna tradicija i pokazatelj da se Željezničar ovdje osjeća dobro", rekao je Feđa Dudić te nastavio:

"Promijenili su trenera sigurno će odnijeti entuzijazam, ima to nešto u sebi što prenosi na igrače, čeka nas nabrijan protivnik. Pokušavaju da igraju pressing na protivničkoj polovini, bit ćemo spremni na to."

Željezničar je doživio dosta promjena u igračkom kadru, pa bi na Grbavici sigurno bili zadovoljni i sa osvajanjem jednog boda. Edis Mulalić se nada da će njegovi momci biti 'pravi', te da će pokazati svoje kvalitete. Kod Željezničara neće biti kartoniranog Ante Blaževića,  a Armin Hodžić i Adeshina Fatai još uvijek nisu registrovani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve što smo mi Velež je kontra. Kako kontra? Momci igraju zajedno već možda dvije ipo godine. Sve što sam ja maloprije pričao oni su kontra. Mi smo još u odnosu na njih u stvaranju tima u pelenama. Utakmica je jedna, 90 minuta je jedna stvar. Dugo Željo nije pobijedio u gostima što mene iskreno boli i to je samo stvar mentalne prirode. Moj zadatak i kolega u stručnom štabu je da igrače mentalno pripremimo za datog protivnika, a kako ćemo se izboriti s tim protiv ekipe koja dugo zajedno igra vidjet ćemo", rekao je u najavi meča Edis Mulalić.

Pravdu u Mostaru će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Naprijed Velez!!!
6 0
Zalik
Rođeni golova
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi