Nezapamćena penal drama: Liverpool uzeo trofej, Kepa tragičar Chelseaja
Foto - EPA

Velika drama na Wembleyju

Nezapamćena penal drama: Liverpool uzeo trofej, Kepa tragičar Chelseaja

Midhat Šljivak

Fudbaleri Liverpoola osvojili su EFL kup nakon što su danas u finalu u Londonu nakon penala savladali Chelsea sa 11:10 (0:0).

Fenomenalan meč viđen je na Wembleyju, a na kraju su pobjednika odlučili penali. Više sreće je imao Liverpool koji diže prvi trofej u sezoni.

Prvu velikku šansu propušta Chelsea. Pulišić je u šestoj minuti s nekoliko metara gađao tačno u Kellehera.

Otvoreno se igralo i u nastavk meča. Oba tima su igrala veoma brzo, lijepo je to bilo gledati, a u 31. minuti Liverpool stvara veliku šansu. Mane nije s nekoliko metara uspio savladati Mendyja.

Chelsea je novom velikom šansom završio prvo poluvrijeme. Mason Mount je pokušao, ali nije ni on uspio da zabije i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Mount je drugo poluvrijeme otvorio velikom šansom. Pogodio je stativu, a zatim Salah na drugoj strani ne koristi situaciju jedan na jedan s Mendyjem.

Oglasi

Liverpool u 67. minuti postiže gol preko Matipa. Međutim, on je poništen zbog ofsajda Van Dijka.

Chelseaju je također poništen gol preko Havertza, a zatim u 86. minuti Edouard Mendy brani zicer Diazu i spašava Plavce.

Zadnju šansu na utakmici imao je Romelu Lukaku u petoj minuti nadoknade, ali Kelleher je odbranio i susret odlazi u produžetke.

Produžetak se otvara novim ofsajdom nakon gola Lukakua, igralo se mnogo tvrđe nego u prethodnom dijelu susreta i nije bilo velikih šansi.

U 110. minuti i četvrti poništen gol. Havertzu je ponovo opravdano poništen gol. Prilika više nije bilo, nakon 120 minuta igre golova nije bilo i pristupilo se izvođenju penala.

Thomas Tuchel je na gol uveo Kepu umjesto Mendyja. Nakon pet serija niko nije pogriješio, a prvu grešku pravi Chelsea u 11. seriji kada Kelleher zabija, a Kepa promašuje penal za trijumf Redsa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...prvi trofej smjesten u vitrinu,idemo po preostala tri...YNWA!!!
8 12
King_Kenny
...cestitke rukometnom klubu Chelsea na borbi,cestitke sudijama koji su ih pustali da 3 puta igraju rukom u kaznenom prostoru i koji su ponistili cist gol Liverpoolu...ali djaba sve,Liverpool je veliki!!!
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi