Lucescu smatra da FIFA treba poslati Ukrajinu na Svjetsko prvenstvo

Ovo se neće mnogima dopasti

Lucescu smatra da FIFA treba poslati Ukrajinu na Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Ukrajina je trebala igrati protiv Škotske 24. marta polufinalni meč žrijeba za Svjetsko prvenstvo, ali je FIFA odlučila da zbog rata u toj zemlji pomjeri isti za juni.

Wales je u finalu i čeka boljeg iz meča Škotska - Ukrajina, no zbog ruske invazije, koja traje od 24. februara, FIFA je odlučila da Ukrajinci svoj meč odigraju tek u junu. Na kraju će Wales ili Škotska ili Ukrajina zaigrati u grupi s Engleskom, Iranom i SAD-om na Mundijalu u Kataru u novembru i decembru ove godine.

Rumunski stručnjak koji trenira kijevski Dynamo, Mircea Lucescu, apelirao je FIFA-i da Ukrajinu automatski pošalje na Svjetsko prvenstvo, iako to zaista zvuči nerealno.

Legenda ukrajinskog nogometa inzistira da se Škotska i Wales prosto "odamknu" kako bi napravili mjesta Ukrajini na Svjetskom prvenstvu. Lucescu se ne slaže s odlukom da se utakmice play-offa igraju u junu i on vjeruje da bi se trebalo na neki način pomoći Ukrajincima i poslati ih u Katar.

"Ako Ukrajina dobije zeleno svjetlo za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, to bi mogla biti vrlo važna stvar za zemlju", rekao je Mircea Lucescu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rumun se vratio kući kada je počeo rat iako je isprva tvrdio da će ostati unatoč svemu. Kazao je da je u Rumuniju doveo 11 igrača kijevskog tima s kojima će trenirati u svojoj zemlji, sve dok se stvari u Ukrajini ne srede.

Što se tiče Rusije, zbog njene invazije na Ukrajinu neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Rusija je pod sankcijama, zbog čega je Poljska bez borbe otišla u finale play-offa, gdje je kao domaćin pobijedila Švedsku s 2:0 i ovjerila svoj nastup na smotri najboljih selekcija na svijetu.

Top Komentari

BetonskiMozgovi
Ma nek ih proglase prvacima, ne mora se ni igrati..
11 0
Fareus1921
A po čemu ih treba poslat?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi