Nije mogao da vjeruje šta je vidio: Wayne Rooney izabrao najbolji gol u historiji Premiershipa

Izabrao majstoriju saigrača

Nije mogao da vjeruje šta je vidio: Wayne Rooney izabrao najbolji gol u historiji Premiershipa

Endin Čaušević

Wayne Rooney je ostavio dubok trag u Manchester Unitedu i engleskom Premiershipu.

Rooney je sigurno jedan od najboljih fudbalera koji je igrao u najjačem rangu engleskog fudbala, a najveći dio karijere proveo je u dresu Manchester Uniteda.

Legendarni napadač je u dresu Crvenih đavola odigrao čak 559 utakmica, te je zabio 253 gola i upisao 146 asistencija.

Neki od njegovih golova bili su zaista impresivni, a tu se posebno ističe gol škaricama protiv Manchester Cityja na Old Traffordu.

Međutim, na pitanje novinara koji gol je za njega najbolji u historiji Premiershipa on nije izabrao svoj pogodak već majstoriju nekadašnjeg saigrača Robina van Persieja.

Riječ je o golu kojeg je Van Persie postigao na Old Traffordu dok je nastupao za United, a to se desilo na meču protiv Aston Ville kada je na spektakularan način iz voleja pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je bio asistent za ovaj pogodak jer je poslao sjajnu dugu loptu, a Van Persie je oduševio fudbalski svijet svojim golom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Realno, bilo je i boljih golova ali je i ovo majstorija
1 0
capslockenter
A Bgm i ona luda akcija Arsenala kad su imali hiljadu dodavanja, mislim da je na kraju Wilshere zabio (ne sjećam se koja tačno sezona)..i ono je vrhunski gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi