Kad zdravlje i tijelo kažu "ne": Veliki problemi za Rafaela Nadala

Je li upitan Roland Gaross?

Kad zdravlje i tijelo kažu "ne": Veliki problemi za Rafaela Nadala

Eldar Ganibegović

Španski teniser i 4. igrač svijeta Rafael Nadal ima problema s povredom zbog koje neće nastupiti na ATP turniru u Barceloni.

Datum njegovog povratka na terene nije poznat, a Roland Gaross počinje idućeg mjeseca. Inače, Grand Slam turnir koji je Nadal osvajao čak 13 puta.

Ipak, povreda koju vuče još s turnira u Indian Wellsu neće mu dozvoliti da nastupi u Barceloni.

Već tijekom polufinalnog meča protiv Carlosa Alcaraza Nadal je patio od bolova i zatražio liječničku pomoć. Ipak, izdržao je do kraja dvoboja i slavio 6:4, 4:6, 6:3. U finalu, međutim, nije se uspio izboriti s povredomi poražen je, a nakon mečaje priznao da ima problema s disanjem i da mu se vrti u glavi.

Nakon istraživanja pokazalo se da je Španjolac zadobio prijelom rebra od umora s kojim je igrao u posljednja dva meča u Indian Wellsu. Prema prvim informacijama, Nadalova pauza trebala je trajati od četiri do šest sedmica.

Nadal je htio igrati u Barceloni, Madridu i Rimu kako bi se pripremio za svoj najvažniji turnir - Roland Garross, koji počinje 22. maja, no vidjet ćemo koji će mu turnir biti prvi ove godine na zemljanoj podlozi. 

Top Komentari

pikaboo
Ukakio se kad je cuo da dolazi Nole, svasta blebetao pa valja odglumit povredu dupeuvlakac
0 4
Thierry.Henry
Ko zna sta bi sve napravio da ga nisu povrede mucile. I ovako 21 Grend slem... TITO
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti