Kurdić dobio šansu, pa zablistao: Za nagradu uvršten u tim kola

Belgija

Kurdić dobio šansu, pa zablistao: Za nagradu uvršten u tim kola

Edmir Škorić

Donedavni fudbaler Sarajeva Numan Kurdić proteklog vikenda pružio je odličnu partiju za RWD Molenbeek.

Kurdić je u redove belgijskog drugoligaša stigao tokom zimskog prijelaznog roka. Odmah po dolasku nije ga čekalo mjesto u timu, morao je strpljivo čekati priliku, a sada ju je konačno dočekao i potpuno iskoristio.

Od prve minute Kurdić je zaigrao u meču protiv Waasland-Beverena, a osim što je RWD Molenbeek slavio s 2:1, za svoju partiju bh. fudbaler dobio je visoku ocjenu. Na kraju se našao i u idealnom timu 27. kola 1B Pro Lige.

Osim Kurdića, prema izboru portala Proximus.be, u najboljih 11 još su: Defourny, Lemoine, De Cuyper, Henkens, Swinnen, Smeets, Hazard, Vaesen...

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kurdićev RWD Molenbeek inače vodi borbu za plasman u elitni rang belgijskog fudbala. Trenutno je na drugom mjestu.

Top Komentari

zizu82
Postave tekst vezan za drugu ligu,a pored istog stoji tabela i rezultati Jupiler lige...E moji novinarčići
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi