Šampion "prespavao" gostovanje na Tušnju: Derbi u potpunosti razočarao

Mreže mirovale u duelu Tuzle i Borca

Šampion "prespavao" gostovanje na Tušnju: Derbi u potpunosti razočarao

E. Škorić

U jednom od derbija 26. kola Premijer lige BiH na Tušnju su snage odmjerili Tuzla City i Borac, a mreže ostale netaknute.

Očekivalo se mnogo od meča drugoplasiranog i trećeplasiranog na tabeli, ali čini se da je i jednima i drugima danas najvažnije bilo ostati neporažen i u tome su uspjeli, mada su svi oni koji su odvojili 90 minuta za gledanje ovog duela ostali uskraćeni za uzbuđenja, vidjevši tek poneku šansu.

Opasnije je djelovala ekipa Tuzle, dok je Borac kao aktuelni šampion doslovno prespavao ovo gostovanje u Tuzli i nije imao nijedan ozbiljan pokušaj prema golu domaćina, izuzevši pokušaj Lukića u finišu, kada je uzdrmao prečku udarcem glavom.

Prvi minut susreta donio je zaobilaženje pravila igrača do 21 godine. Eldin Mehmedović je izašao, a ušao je najbolji strijelac Tuzla Cityja, Sulejman Krpić.

U uvodnim minutama susreta, tačnije u drugoj, Karjašević i Mešinović su pokušali, no odbrana gostiju je blokirala oba udarca. Osma minuta donosi i prvi pokušaj gostiju, visoko preko gola.

Ništa spektakularno nije viđeno do 30. minute kada Džafić sjajno petom proigrava Krpića, koji je izašao sam na Cvetkovića, ali ovaj je sjajno procijenio gdje će Sulejman šutirati i uhvatio mu loptu.

Oglasi

Na naredno veće uzbuđenje morali smo čekati sve do 55. minute. Slobodan udarac izveli su domaći, Morris je šutirao sjajno glavom, no Ćetković još bolje brani. Krpić je natrčao na loptu, ali iz teške pozicije šutirao pored gola.

Nakon toga blijeda partija i jedne i druge ekipe, kao da se radi o prijateljskoj, a ne utakmici za drugo mjesto. Treća utakmica 26. kola koja je završila 0:0.

Tuzla City ostaje drugi na tabeli s 46 bodova, dok je Borac treći s 43 boda. Tuzlacima slijedi revanš u polufinalu Kupa protiv Veleža nakon 4:0 poraza u Mostaru, a potom gostuju na Koševu ekipi Sarajeva, dok će Borac ugostiti Radnik gdje će tražiti izlaz iz trenutne rezultatske krize.

Tuzla City - Borac 0:0

FK Tuzla City: Fejzić, Karjašević, Mehmedović, Tomašević, Džafić, Čeliković, Mišić, Doffo, Ferreyra, Morris, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Donald, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Ayaz, Milojević, Vušurović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

simin_han
Cirkus od lige , ako lopta uđe u 16terac Borca sudija automatski svira prekršaj za Borac !
9 0
Realist
Protiv Sarajeva za titulu veceras
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti