Tuzla City će evropske mečeve igrati na Grbavici

Premijerni nastupi

Tuzla City će evropske mečeve igrati na Grbavici

E. Škorić

FK Tuzla City će igrati u Evropi, trebalo bi da se dogodi pravo čudo da se to promijeni.

Nakon pobjede nad Sarajevom na Koševu, ekipa Tuzla Cityja učvrstila se na drugom mjesu i ima 10 bodova prednosti nad ekipom Sarajeva.

Velika pobjeda Tuzle na Koševu vjerovatno znači historijski nastup u Evropi za ekipu koja sve svoje mečeve igra na Tušnju, ali za potrebe evropskih nastupa morat će potražiti drugo rješenje jer tuzlanski stadion ne ispunjava uslove.

Predsjednik kluba Almir Husić je kazao da je za evropske utakmice prijavljen stadion Grbavica, tako da će ovaj tim zaigrati na najljepšem travnjaku u BiH u slučaju premijerno u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u FK Tuzla Cityju ne žele slaviti dok ne bude i zvanično, ali i pticama na grani je jasno da će ovaj tim predstavljati našu zemlju na evropskoj sceni uz prvaka, ekipu Zrinjskog, a za Evropu se još bore Borac i Sarajevo kroz prvenstvo, te Sarajevo i Velež kroz Kup.

U slučaju da Velež osvoji Kup, kroz prvenstvo će Evropu izboriti tri prvoplasirane ekipe.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Seljo napravio stadion da drugi mogu igrati u Europi :D
3 14
user1613662710
Dobrodosli na najljepsi stadion u drzavi,jedan od rijetkih klubova koji zasluzuje igrat na Grbavici i sretno u Evropi
11 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi