Bezobrazluk kakav se ne pamti: Rasista iskoristio MMA vještine kako bi prebio kolegu

Tužna scena

Bezobrazluk kakav se ne pamti: Rasista iskoristio MMA vještine kako bi prebio kolegu

M. Šljivak
Teme:

Borilački sportovi često znaju biti iskorišteni u jako loše svrhe.

Velika većina momaka i djevojaka koji se bave borilačkim sportom su istinski dobre osobe, ali ima i onih koji naučeno znanje prenesu na itekako loš način.

Primjer toga nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je rasist iskoristio MMA vještine kako bi prebio kolegu s posla.

U snimku koji se pojavio debeljuca vrijeđa i kreće u obračun s kolegom uz povike:

"Ja sam druga rasa, znaš dobro s kim si se zakačio", vikao je debeljuca dok je pogrdnim imenima nazivao Afro-Amerikanca kojeg je tukao.

Ovo su scene koje svakako niko ne voli i ne želi da vidi.

Top Komentari

BeliLav
"Two different breeds", se obično prevodi dvije različite SORTE a ne RASE. Nema tu rasizma u videu, već mu debeljuca govori STOP PLAYING WITH ME, što se može prevesti kao: prestani da se sprdaš/za****vaš sa mnom. Afroamerikanci kao i balkanci na pr. su poznati po tome da vole da podbadaju i sprdaju ljude(bez razlike koje rase oni bili). Ako može malo profesionalizma u novinarstvu vašem ne bi bilo loše.
13 0
kenny
Boze portala i novinara, nemam rijec.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije