Velikan spreman dovesti Miralema Pjanića
Foto - EPA

Žele ga na posudbu

Velikan spreman dovesti Miralema Pjanića

Midhat Šljivak

Iskusni bh. veznjak Miralem Pjanić (32) ne nalazi se u planovima trenera Barcelone Xavija Hernandeza.

Iako je Pjanić jasan u stavu da želi pokušati da se dokaže u Barceloni, Xavi ne računa na njegove usluge i klub ga se pokušava riješiti.

Dosta se govori o mogućim opcijama za iskusnog veznjaka. Miralem se najviše povezuje s Napolijem, govori se i o Monzi, a sada se još jedan klub uključio u igru za dovođenje bh. fudbalera.

To je francuski Marseille. Francuski mediji tvrde kako je velikan s Velodromea zainteresovan za Pjanićev potpis i pokušat će da ga dovedu u svoje redove.

Marseille je spreman da Pjanića dovede na posudbu. Pokušat će da riješe sve jako brzo i da ga Jorge Sampaoli ima na raspolaganju na početku priprema za novu sezonu.

Oglasi

Bh. fudbaler je proteklu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu. Međutim, nije pokazao neku zavidnu formu, pa je turski klub odlučio da mu ne ponudi saradnju.

Miralem Pjanić bi rado ostao u Barceloni

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) vraća se u Barcelonu nakon odrađene posudbe u turskom Bešiktašu.

Iskusni 32-godišnji veznjak prije nekoliko dana je u razgovoru za SportSport.ba saopštio da mu je cilj da uđe u konkurenciju kod Xavija Hernandeza.

"Imam još dvije godine ugovora s Barcelonom, čuli smo se i pričali. Ja se naravno vraćam opet tamo. Plan je da se vratim u konkurenciju", rekao je Pjanić za SportSport.ba.

Svoje planove Pjanić je iznio i čelnicima Barcelone. TV3 donosi informaciju kako su bh. veznjak i danski napadač Martin Braithwaite saopštili kako nemaju namjeru da odu ovo ljeto iz kluba i da žele odraditi ugovor do kraja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Obojici saradnja s katalonskim gigantom ističe u ljeto 2024. godine. Trener Barcelone Xavi s druge strane ne računa na njihove usluge i klub s Camp Noua ih se planirao riješiti.

Međutim, to očigledno neće ići tako lako. Pjanić i Braithwaite su jasno rekli svoj stav i oni žele da se bore za svoje mjesto u timu.

Top Komentari

Paradoks
Kakav crniMarsej. Prije dva mjeseca sam mislio da je za Tuzla Cityija, ali poslije jučerašnje utakmice za njega je i naša liga previše. Rekreacija sa jaranima i to je to. Samo ne kontam gdje je nestao čovjek u ove tri sezone. Od Juventusa do rekreacije.
15 1
Gvardijan
Ako i dalje bude igrao kao jzce protiv Finske za njega nece biti mjesta niti u jednom iole ozbiljnijem klubu.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi