Jake Paul pred bankrotom, njegov brat otkrio gdje je uložio sav svoj novac i napravio grešku života

Nije se baš proslavio

Jake Paul pred bankrotom, njegov brat otkrio gdje je uložio sav svoj novac i napravio grešku života

Endin Čaušević

Američki YouTuber, Jake Paul, ponovo se našao u centru pažnje.

Jake Paul se proslavio svojim videima na YouTubeu, a kasnije je skrenuo pažnju javnosti kada je odlučio da uđe u ring i krene se baviti boksom.

Ovaj Amerikanac je zaradio milione od YouTubea i već godinama živi luksuznim životom, ali u posljednje vrijeme stvari ne idu baš onako kako je planirao.

Naime, američki mediji objavili su da je Paul bankrotirao jer je cijeli svoj novac odlučio da uloži u kriptovalute i to je bio izuzetno pogrešan potez. Bitcoin je doživio veliki pad prethodnih mjeseci što očito niko nije očekivao.

Mnogi su od kriptovaluta postali bogataši, ali bilo je i onih za koje ta investicija nije bila najpametnija. Jake Paul je sav svoj novac uložio u kriptovalute jer je vjerovao da će zaraditi mnogo više od toga, ali se prevario.

Njegov brat Logan paul priznao je u jednom podcastu da je Jake pred bankrotom i pokušava da se izvuče na sve načine.

"Prošle godine je zaradio 40 miliona eura? Nema to veze, sve je odlučio da uloži u kriptovalute i sada je praktično bankrotirao", rekao je Logan.

Međutim, situacija nije toliko drastična kako se čini jer je Jake Paul i dalje jedan od najplaćenijih YouTubera na svijetu. Na YouTube kanalu ima čak 20.4 miliona pretplatnika i očito ne mora toliko da brine što se novca tiče.

Nedavno se našao i u TOP 10 najplaćenijih sportista na svijetu koji su mlađi od 25 godina. Ulaganje u kriptovalute bio je veliki promašaj, ali očito to nije toliki promašaj kao što američki mediji pokušavaju predstaviti.

Top Komentari

Chepich
Ne moze on propasti dok je god djece i smartphonea sa Youtubeom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi