"Svijet je poludio, smijali smo se kada smo vidjeli ponudu Liverpoola za Nuneza"

Predsjednik Benfice priznao

"Svijet je poludio, smijali smo se kada smo vidjeli ponudu Liverpoola za Nuneza"

E. Škorić

Urugvajski napadač Darwin Nunez postao je najskuplji transfer u povijesti Liverpoola jer je iz Benfice prešao za rekordnih 100 miliona eura.

Nunez je imao fantastičnu sezonu u dresu lisabonskog kluba i postigao je 34 gola na 44 utakmice, ali Benfica nije očekivala da će na 23-godišnjaku zaraditi toliko novca.

Nedavno su otkrivene neke WhatsApp poruke predsjednika Benfice, Ruija Coste, u kojima stoji da je očekivao ponudu do 45 miliona eura za Nuneza, ali kada je Liverpool ponudio 80, onda je odlučio podići uloge i tražiti 100 miliona.

“Kada smo saznali za interes Liverpoola za Nuneza, isprva smo mislili da će se raditi o cifri od 40-45 miliona eura nakon što je imao izvrsnu sezonu. No, dva dana kasnije faksom smo dobili ponudu od 80 miliona eura plus bonuse. Svi smo prasnuli u smijeh i rekao sam pomoćniku da odgovori Liverpoolu", kazao je Rui Costa, dodavši:

"Jasno sam rekao da mora tražiti 100 miliona eura plus bonuse. Ujutro je stigla ponuda iz Liverpoola teška 100 miliona eura čime nam je ispunjena želja. Svijet je poludio, a zamislite da u našoj akademiji imamo još bolje napadače od Nuneza. Rekao sam pomoćniku da otvori šampanjac, bilo je kao da smo upravo dobili na lutriji".

Nunez je došao kao zamjena za Sadija Manea, koji je prethodno prešao u Bayern za dvostruko manje novca, s tim da je Senegalac mnogo stariji i imao je još samo godinu dana ugovora sa Redsima, koji nije želio produžiti.

Oglasi

Nunez je već zaigrao za engelskog velikana u prijateljskom meču protiv Crystal Palacea prije nekoliko dana, no obrukao se u nekoliko navrata i navijači su skeptični da taj dečko zaista ne vrijedi toliko novca.

Ipak, oni optimističniji se uzdaju u Jurgena Kloppa i njegove nevjerovatne sposobnosti da dovode provjerene igrače.

Njemački trener je u prošlosti uglavnom pravio najbolje moguće poteze kada su ulazni transferi u pitanju, ali tek u sezoni koja dolazi vidjet ćemo da li je Urugvajac dovoljno dobar da ga se plati 100 miliona...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edin12345
Prepisujete, da bar niste napisali da su prasnuli u smijeh i otvorili sampanjac, bar da ste rekli po pivo da su popili da ne bude isto kao sa Fredom i Unitedom
5 2
NKZ1922
Sto me ne cudi da je ovaj idiotski portal prenio ovu fake pricu
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi