Kada FK Sarajevo ''seli'' na Bilino polje?

Kasnije od planiranog

Kada FK Sarajevo ''seli'' na Bilino polje?

A. Čaušević

FK Sarajevo je sezonu otvorio na najbolji mogući način.

U uvodna dva meča izabranici Feđe Dudića imaju maksimalnih šest bodova i na terenu djeluju odlično, posebno se to odnosi na ofanzivni dio tima sa sedam postignutih golova.

Jedina domaća utakmica donijela je skor 9.000 gledatelja na tribinama i pobjedu nad Slogom iz Doboja sa 4:2 i to poslije preokreta u nastavku.

Prema ranijim najavama utakmica protiv novajlije u Premijer ligi je trebala biti jedina na staidonu Asim Ferhatović Hase na startu nove sezone, ali to neće biti slučaj.

Naime, FK Sarajevo će planiranu privremenu ''selidbu" na Bilino polje odgoditi na nekoliko sedmica, tačnije za najmanje dvije domaće utakmice.

Kako sada stvari stoje Bordo tim će duele 1. i 4. kola protiv Tuzla Cityja odnosno Posušja igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Oglasi

Duel sa timom iz Hercegovine je na programu u subotu od 20 sati, dok se utakmica protiv viceprvaka BiH igra 10. augusta s početkom od 21 sat.

To znači da će prvi meč na Bilinom polju Sarajevo igrati 20. augusta, a protivnik će biti ekipa Slobode.

Zeleno svjetlo za radove na Koševu

Radovi na uređenju travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase uskoro će početi.

Naime, podržana odluka vijećnika Općine Centar o davanju saglasnosti za rekonstrukcija terena danas je i zvanično potpisana.

Očekuje se da radovi uskoro krenu, a trajat će od 45 do 60 dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM.

Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Ako je gore bilo 9000 hiljada, onda je na Grbavici 9500 a to što portali i savez godinama umanjujubposjetu na Grbavici neka vam je na cast
5 12
SA1921BA
To je moj odgovor gospodo,i neka moje kolege igraju, ja preći neću,lopta je igra časti. 9:1 smo vas tukli,časno se s porazom ne mirite?
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi