Barcelona zaprijetila tužbom, a onda su sinoć nestrpljivo čekali kada će Griezmann ući u igru

Plan im nije uspio

Barcelona zaprijetila tužbom, a onda su sinoć nestrpljivo čekali kada će Griezmann ući u igru

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko dana najavila da će tužiti Atletico Madrid zbog načina na koji tretiraju Antoinea Griezmanna.

Griezmann je u Atletico prešao prošlog ljeta na dvogodišnju posudbu, a klub iz Madrida bi trebao biti obavezan da otkupi ugovor francuskog napadača na kraju ove sezone za 40 miliona eura.

Međutim, u Atleticu su se ovog ljeta predomislili i shvatili da ne žele otkupiti ugovor i našli su nevjerovatnu rupu u ugovoru s Barcelonom.

Naime, Atletico Madrid na kraju sezone neće biti obavezan da otkupi Griezmannom ugovor ukoliko on cijele sezone po utakmici bude igrao manje od 30 minuta što se trenutno dešava.

Otkako je sezona počela Griezmann je svaki meč počeo s klupe, te je šansu dobijao tek nakon što prođe 60. minuta utakmice. Zbog toga je svaki put upisao manje od pola sata igre regularnog dijela jer se sudijska nadoknada ne računa u svemu tome.

Zbog toga su u Barceloni bijesni jer Atletico pokušava da eskivira dogovor, te su najavili tužbu protiv ovog kluba i traže već sada da im uplate 40 miliona eura.

Oglasi

U Barceloni smatraju da je besmisleno ono što Atletico radi jer je Griezmann već u prošloj sezoni ispunio sve uslove za otkup ugovora uključujući i minutažu u dresu kluba iz Madrida.

No, i pored toga očito je da u Atletico Madridu ne odustaju od svog plana što se vidjelo i u sinoćnjem meču protiv Celte Vigo.

Atletico je slavio pred svojim navijačima sa 4:1 u ovoj utakmici, a Diego Simeone je poslao Griezmanna na teren tek u 63. minuti što pokazuje da u klubu nisu zabrinuti zbog najava tužbe iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da se uskoro oglasi i La Liga nakon čega bi trebalo biti jasno da li je Atleticov plan zaista uspješan ili će i pored toga što pokušavaju na kraju morati da kupe Griezmanna od Barcelone za 40 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
Isto to je Barcelona radila sa Pjanićem,nije ga uopšte uvodila u igru jer su imali u ugovoru da kada Pjanić igra ili uđe u igru a Barcelona dobija tu utakmicu moraju bonuse isplaćivati Juventusu.Dakle svi se koriste tim glupim ugovorima sa bonusima.
8 1
Śmeker007
Mala barsica sve vise tone i tone...
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti